Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens valgplakat

Gøgeunge-effekten og den blå kost

Blå
Blå

Caroline Stage Venstre

Ved seneste folketingsvalg fornyede Alternativet traditionen for valgplakater med en – omfangsmæssigt – lille en af slagsen.

Udover partibogstavet kunne man læse sætningen »Der er også Alternativet«, og ved at placere plakaten under andre kandidaters plakater blev den både en form for snylteri og en illustrativ kommentar: Der er også et alternativ til det bestående – og det var så det nye partis uhæmmet kreative bidrag til den visuelle forurening af byrummet.

Men lidt har også ret, og ideen er for god til ikke at blive genbrugt af andre som for eksempel Venstres Caroline Stage, der har lavet en tilsvarende gøgeunge- plakat, hvor der står: »... eller stem på DEN BLÅ KOST«.

Det er forfriskende og kækt at bruge sådan et tilnavn, men som kvindelig kandidat til Københavns Borgerrepræsentation skal man måske være varsom med at anvende netop et fejeredskab som billede på sig selv.

I hvert fald hvis man husker historien om manden, der kommer hjem og ser sin kone stå uden for huset med en kost. Hvorefter han noget dumdristigt siger til hende:

»Er du ikke færdig med at feje – eller skal du ud og flyve en lille tur?«

Det er jo nok det første, Caroline Stage og hendes korps af valgstrateger mener, er pointen, og det billede er slet ikke tosset, for det er folkevisdom, at nye koste fejer bedst, og Caroline Stage er blot 26. Heldigt i den forbindelse, at hun stiller op for Venstre, hvis partifarve er blå, og ikke Det Konservative Folkeparti, for Caroline Stage ville næppe have fundet inspiration i et andet gammelt udtryk; nemlig det med at være grøn bag ørene.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.