Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Gode børnebøger til efterårsferien

Hvilke bøger vil du anbefale som læsestof til større børn, der selv kan læse? Otte førende danske børnebogsforfattere har udpeget gode og spændende børnebøger til drenge og piger i alderen 10 til 13 år og til større børn op til 15 år.

Josefine Ottesen
Født 1956, debuterede som forfatter i 1983 og har blandt andet skrevet »Eventyret om Fjeren og Rosen«, serien om »Mira« og er netop aktuel med første bind i serien »Golak«.

Hvilke bøger vil du anbefale til drenge i alderen 10-13 år og hvorfor?

»Kenneth Bøgh Andersens serier »Slaget i Caissa«, »Djævlekrigen« og ikke mindst hans »Antboy«-bøger. Forfatteren har en usædvanlig sans for at beskrive gys og gru på en eventyrlig og humoristisk måde, som i den grad tænder drengelæserne.«

Hvilke bøger vil du anbefale til piger i alderen 10-13 år og hvorfor?

»For mig er Cecilie Eken en af de fineste børnebogsforfattere, vi har i Danmark. Især hendes roman »Sikkas Fortælling« er sprogligt og fortællemæssigt på et kunstnerisk niveau, der er helt ekstraordinært. Hun er netop udgivelsesaktuel med flere bind i serien om »Den Sorte Safir«, der er et tilbud til lidt mere læsesvage i aldersgruppen. Her går handlingen over stok og sten sekunderet af utroligt stemningsfulde billeder af Claus Rye Schierbeck.«

Hvilke bøger vil du anbefale til større børn op til 15 år og hvorfor?

»Også her vil jeg gerne fremhæve en af Cecilie Ekens bøger »Valravnen«. Igen brillerer hun sprogligt med en fortælling, der tager udgangspunkt i en gammel folkevise. Den har et eventyrligt præg og bringer læseren igennem stærke problemstillinger, der river én med lige til slutningen, der ikke er, som eventyr er flest.
For dem i aldersgruppen, der gerne vil have lidt mere aktion, er der for mig at se intet i vejen for, at de kaster sig over enten Arn-trilogien af Jan Guillou eller serien af fantastiske bøger fra Terry Pratchett, hvor flere bind heldigvis er blevet oversat. Har man at gøre med en »fuldblods læsehest«, er det absolut også en mulighed at lade dem læse Pratchett på engelsk eller give dem chancen for at kaste sig over »Harry Potter« på originalsproget. At give dem mulighed for at opleve en tekst på det sprog, den er skrevet på, er noget de formodentlig vil sætte stor pris på – og det giver da også lidt ekstra prestige i ”læseklubben” :-)«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.