Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
BERLINALE

Fornem hæder til Trine Dyrholm i Berlin

Trine Dyrholm vandt som den første danske kvinde nogensinde en sølvbjørn for Bedste Kvindelige Skuespiller ved den 66. filmfestival i Berlin. Guldbjørnen for bedste film gik til flygtningedokumentaren "Fuocammare (Fire at sea)".

Trine Dyrholm fik overrakt sin Sølvbjørn af juryformand og skuespillerinde, Meryl Streep.
Trine Dyrholm fik overrakt sin Sølvbjørn af juryformand og skuespillerinde, Meryl Streep.

Som flere havde spået på baggrund af hendes præstation i Thomas Vinterbergs "Kollektivet", blev Trine Dyrholm, som den første danske kvinde nogensinde, vinder af Berlinalens pris for Bedste Kvindelige Skuespiller. Som filmens producent Peter Aalbæk Jensen havde sagt nogle dage tidligere: »Selvfølgelig skal Trine ha' den - hvem skulle det ellers være?«.

Angiveligt var der ikke meget uenighed i den otte mand store jury om valget af Trine Dyrholm, for som juryformand Meryl Streep sagde det: »Store hjerner tænker ens!«

Allerede da Streep i sin præsentation af prisen, begyndte at tale om en præstation, der er »mere end skuespil, men lige så megen en forvandling, der synes at overraske skuespilleren selv«, vidste Trine Dyrholms fans, at det var den danske skuespiller, der skulle have prisen.

Meryl Streep bukkede, da en storsmilende Trine Dyrholm trådte op på scenen i Berlinale Palast, men respekten var gensidig, for allerede for nogle dage siden udtrykte Trine Dyrholm, at den største oplevelse ved en eventuelt pris ville være at komme til at hilse på filmdronningen Meryl Streep.

»Dette er overstrømmende, jeg er så taknemmelig, for jeg er en kæmpefan,« sagde Trine Dyrholm, der sendte tak til holdet bag »Kollektivet«.

»Thomas, du er så talentfuld og en dejlig mand. Jeg vil dele denne pris med dig og hele holdet bag »Kollektivet«,« sagde Dyrholm, der også sendte en kærlig hilsen til sin mand Niklas Bendixen.

Festivalens Guldbjørn gik til den italienske dokumentarfilm »Fuocammare (Fire at sea), der skildrer den italienske ø Lampedusa og den strøm af bådflygtninge der redder sig i land på den.

Prisen til Den Bedste Mandlige Skuespiller gik til den tunesiske skuespiller Majd Mastoura, der spiller i filmen »Inhebbek Hedi«.

Majd Mastoura takkede for prisen og sendte en hilsen til »den tunesiske revolution og reten til at leve i frihed«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.