Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Formandens afgang skal give WoCo en ny start

DF i Region Hovedstaden glæder sig over WoCo-formand Michael Metz Mørchs tilbagetræden efter Eurovision-skandalen, men ønsker også direktør Lars Bernhard Jørgensens hoved på et fad.

Bestyrelsesformand i Wonderful Copenhagen, Michael Metz Mørch, trækker sig fra posten i kølvandet på millionunderskuddet ved Eurovision Song contest.
Bestyrelsesformand i Wonderful Copenhagen, Michael Metz Mørch, trækker sig fra posten i kølvandet på millionunderskuddet ved Eurovision Song contest.

Med bestyrelsesformand Michael Metz Mørchs afgang er en alvorlig hurdle ryddet af vejen for, at Wonderful Copenhagen kan få en ny start.

Næste skridt må blive, at også den administrerende direktør Lars Bernhard Jørgensen går af. Det mener DFs medlem af Region Hovedstaden, Kenneth Kristensen Berth.

Michael Metz Mørch, der har siddet som bestyrelsesformand for Wonderful Copenhagen de seneste knap fem år, meddelte søndag aften, at han trådte tilbage som følge af det rekordstore underskud på 58 mio. kroner i forbindelse med Eurovision Song Contest på Refshaleøen i maj.

»Vi har hele tiden ment, at det var vigtigt med en udskiftning af ledelseslaget i WoCo, og med Michael Metz Mørchs afgang kan en ny bestyrelsesformand nu sætte sit eget hold,« siger han.

»Det er selvfølgelig op til den nye bestyrelsesformand at afgøre, men der er ingen tvivl om, at hvis skårene skal klinkes mellem Wonderful Copenhagen og Region Hovedstaden, så kræver det en udskiftning af hele ledelsen. Det er svært at se en ny start for WoCo med Lars Bernhard Jørgensen ved roret.«

Forudsætning for ekstrabevilling

Ifølge Kenneth Kristensen Berth var en ændring i ledelseslaget også forudsætningen for, at regionens forretningsudvalg i sidste uge vedtog at anbefale en ekstraordinær bevilling til WoCo på 46 mio. kroner. Bevillingen skal behandles på regionsrådets møde tirsdag aften, og med Michael Metz Mørchs tilbagetræden regner han med, at sagen går glat igennem.

»Var der ikke lagt op til en ændring, havde vi i DF ikke været parate til bare at udskrive en check,« siger han. »Selv om pengene ifølge indstillingen skal betales tilbage, havde vi ikke tillid til, at det kunne lade sig gøre med den kultur for bare at bruge flere penge, end man har lov til, der hidtil har været i Wonderful Copenhagen.«

Regionrådsformand Sophie Hæstorp Andersen(S) roser Michael Metz-Mørchs beslutning om at trække sig fra formandsposten.

»Med afholdelsen af Melodi Grand Prix’et og det kæmpe underskud, de samlede op, er der for mig ikke nogen tvivl om, at der er brug for større forandringer for, at vi igen kan have tillid til dem, og derfor er jeg glad for, at bestyrelsesformanden nu har trukket sig,« siger hun til TV 2News.

Michael Metz Mørchs tilbagetræden skal behandles på Wonderful Copenhagens bestyrelsesmøde i eftermiddag, hvor hele sagen om det løbske budget i forbindelse med Eurovision Song Contest skla behandles.

Metz Mørch understreger selv over for avisen MetroXpress, at hans afgang ikke betyder, at han tager et medansvar for, at budgettet for musikfesten på Refshaleøen i København skred.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.