Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forelsket Jaggers breve sættes til salg

Mick Jaggers første kone er bankerot og sælger en række breve, som en forelsket Jagger sendte hende i 1969.

En række kærestebreve som en ung Mick Jagger i 1969 sendte til sin daværende kæreste, Marsha Hunt, bliver nu sat til salg i London.
En række kærestebreve som en ung Mick Jagger i 1969 sendte til sin daværende kæreste, Marsha Hunt, bliver nu sat til salg i London.

10 kærestebreve forfattet af en meget forelsket Mick Jagger i sommeren 1969 bliver nu sat til salg på auktionen Sotheby's i London, skriver avisen The Guardian.

Det er Marsha Hunt, Jaggers daværende kæreste og mor til hans første barn, der har valgt at skille sig af med de håndskrevne breve, som Jagger sendte til hende i månederne juli og august 1969, da han var i gang med at indspille filmen "Ned Kelly" i Australien. Marsha Hunt menes at være inspirationskilde til Jagger, da han skrev nummeret "Brown Sugar".

I brevene skriver Mick Jagger blandt andet om Nijinski's dagbøger og nogle digte af Emily Dickinson, som han er i gang med at læse, og han beskriver sin begejstring over at møde forfatteren Christopher Isherwood, Han skriver også om månelandingen, Isle of Wight Festivalen, hvor Bob Dylan laver sit store comeback og bandmedlemmet Brian Jones' død.

Hunt siger, at hun har sat brevene til salg, fordi hun har brug for penge til at betale sin el-regning og reparationer på sit hus i Frankrig, hvor hun bor.

- Jeg er bankerot. Alle der tror, at jeg har masser af penge, ved ingenting om mig, siger hun til The Guardian.

På spørgsmålet, om brevenes forfatter synes om hendes planer, siger hun:

- Det tror jeg ikke, men brevene er ikke hans. Dette er Micks egne ord. Det er en del af engelsk historie, det er rockhistorie, det er kulturhistorie og det er fakta. Og fakta er relevante, siger Marsha Hunt.

Salget af de ti breve kommer meget passende i forlængelse af, at Stones netop har udsendt deres jubilæumsbokssæt "GRRR!" med to nye numre, og ifølge Sotheby's forventes brevene at kunne indbringe et beløb på op til 930.000 kroner.      

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.