Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flotte anmeldelser til Thomas Vinterberg

De danske dagbladsanmeldere er begejstrede for "Jagten", der er med i hovedkonkurrencen ved filmfestivalen i Cannes.

Thomas Vinterberg får stor ros i Cannes. 
Thomas Vinterberg får stor ros i Cannes. 

I går kunne Thomas Vinterberg fejre sin 43. fødselsdag og i dag kan han vågne op til de første, flotte anmeldelser af sin nye film "Jagten", der lørdag aften for første gang blev vist ved filmfestivalen i Cannes, hvor filmen kæmper om hovedprisen, Den Gyldne Palme. 

- "Jagten" er en film, der tåler både gensyn og sammenligning med Vinterbergs "Festen", skriver Berlingskes filmredaktør, Kristian Lindberg og kvitterer med fem ud af seks stjerner.

Filmen handler om manden Lucas - spillet af Mads Mikkelsen - der lægges for had af et helt landsbysamfund fordi en lille løgn fra en pige i den børnehave, han arbejder, vokser sig stor og snart er han anklaget for sexmisbrug. 

- Den kvalmende ondskab, som Thomas Vinterberg blotlægger, lægger sig som en tung knude i maven, og retfærdig harme kæmper med tårerne om at dryppe ned på pressekortet, der hænger slapt rundt om halsen i biografmørket, skriver Jyllands Postens Nanna Frank Rasmussen i sin første anmeldelse af "Jagten", 

Også Informations Christian Monggaard er begejstret for "Filmen". Han roser skuespillerne og samarbejdet mellem Thomas Vinterberg og hans med-manuskriptforfatter Tobias Lindholm. 

- Der er så mange faldgruber i forhold til udvendige dramatiske tricks, overspil og utroværdige vrid og drej i handlingen, som Thomas Vinterberg og Tobias Lindholm – der også skrev Vinterbergs forrige film, "Submarino" (2010), sammen – kunne være faldet i. Men det velskrivende makkerpar, som har ladet sig inspirere af virkelige begivenheder, undgår behændigt dem alle, og der sættes ikke mange fødder forkert i "Jagten", instruktørens bedste film siden "Festen" (1998), skriver Christian Monggaard. 

Og i en kommentar på Politiken.dk konkluderer avisens filmredaktør, Kim Skotte:

- Det er en stærk film om et kontroversielt emne, fortalt på en tankevækkende måde. Og alle detaljerne er vellykkede. Skuespillet er virkelig godt, manuskriptet er godt, det hele ... 

I dag møder Thomas Vinterberg og hans skuespillere den internationale presse og i aften er der galle-premiere i Cannes. 
 
 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.