Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Filmredaktør: Ærlighed og knald på DR3

DR3 er ifølge Berlingskes filmredaktør kommet godt fra start med en blanding af oplysning, ærlighed og underholdning. Programmet »Monte Carlo« får dog hug.

Nogle af de personligheder, der tegner kanalens profil er Thomas Skov Gaardsvig, (t.v.), Peter Falktoft og Esben Bjerre (t.h.). Thomas Skov er tidligere kendt som »Praktikanten« hos DR-værten Anders Lund Madsen, mens Oeter Falktoft og Esben Bjerre er kendt som »Mone Carlo«-værterne på P3.
Nogle af de personligheder, der tegner kanalens profil er Thomas Skov Gaardsvig, (t.v.), Peter Falktoft og Esben Bjerre (t.h.). Thomas Skov er tidligere kendt som »Praktikanten« hos DR-værten Anders Lund Madsen, mens Oeter Falktoft og Esben Bjerre er kendt som »Mone Carlo«-værterne på P3.

DR3 er godt kørende. Ifølge Berlingskes filmredaktør Kristian Lindberg rammer kanalen rigtigt i forhold til målgruppen de 15 til 39-årige uden at hengive sig til pop og platheder, som programmer henvendt til unge kan have for vane.

- Overordnet set er kanalen underholdende, og der er knald på, men der er også oplysning. Desuden er der en god dansk tone i de to programmer »Generation Plastik« og »De Uperfekte«, siger Kristian Lindberg.

Programmet »Generation Plastik« handler om unge, der enten har eller ønsker at få foretaget plastikoperationer, så de kan udvikle et bedre selvværd, mens »De Uperfekte« er et charmerende datingprogram, hvor deltagerne har skavanker af den ene eller den anden art. En er handicappet og sidder i kørestol, mens en anden lider af kraftig OCD (tvangstanker og -handlinger).

- I »Generation Plastik« er det i modsætning til amerikanske og engelske programmer deltagerne selv, som filmer. Dermed er det ærligt og ikke-moraliserende, for man kan ikke klandre deltagerne selv for at fremstille deres egen virkelighed, siger Kristian Lindberg.

Også datingprogrammet har samme ærlighed over sig.

- »De Uperfekte« er meget rørende og handler mere om menneskene end selve dating. Helhedsudtrykket af menneskene gør det mere interessant end for eksempel Dagens Mand, der er mere overfladisk og centreret omkring udseendet, siger han.

Til gengæld er DR3's store slagnummer »Monte Carlo elsker Putin« med de populære P3-værter Peter Falktoft og Esben Bjerre Hansen i Kristian Lindbergs øjne skuffende:

- Det er ironisk på en 90'er-agtig måde og handler mere om værternes fordomme over for Rusland end om Rusland, siger han.

Ifølge filmredaktøren vil programmet gerne lave dokumentar i stil med Mads Brügger, men fremstår i stedet som en dårlig efterligning og bærer præg af ikke at have haft tid nok.

- Det er for eksempel til grin, at de tager et tilfældigt sted hen i Rusland for at afsløre det nyliberale mantra om, at ulighed skaber vækst, siger han.

Skuffelsen får dog ikke Kristian Lindberg til at rokke ved sin opfattelse af DR3 som en succes.

- Hvis de kan fortsætte linjen med faktaprogrammer, der holder den særlige danske tone, kan det blive en succes og noget for alle, siger han.

Han mener ikke, at kanalen er en konkurrent til VIASAT og SBS, der blandt andet viser ungdoms- og reality-TV på henholdsvis TV3 og 3+ og kanal 4,5 og 6. Tværtimod lever DR3 fuldt ud op til public service-forpligtigelserne.

- Hvis man har en strammere opfattelse af public service, kan det lige så godt nedlægges, for DR3 er oplysning og har et anderledes koncept end SBS og VIASAT, siger Kristian Lindberg.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.