Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FAKTA: Noma har været dansk gourmet-ikon i et årti

Noma er fire gange blevet kåret som verdens bedste restaurant. Torsdag genåbner restauranten i nye lokaler.

København. Torsdag genåbner den tidligere danske michelinrestaurant Noma med et nyt koncept i nye lokaler.

Her vil året blive delt op i tre sæsoner, hvor menuen vil ændre sig drastisk fra sæson til sæson.

Åbningsmenuen vil være fokuseret omkring havet, fisk og skaldyr fra Skandinavien, som er bedst i de kolde vintermåneder.

Læs mere om den verdenskendte danske restaurant her:

* Restaurant Noma åbnede i 2003 på Christianshavn i København.

* Navnet Noma er en sammentrækning af ordene "nordisk" og "mad".

* I 2005 fik restauranten sin første michelinstjerne. Noma har siden fået tildelt to michelinstjerner.

* I 2017 mistede Noma dog sine stjerner, da den holdte midlertidigt lukket.

* I 2010, 2011, 2012 og 2014 blev Noma kåret som verdens bedste restaurant af Restaurant Magazine.

* En menu på det nye Noma koster 2250 kroner. Vinmenu koster 1100 kroner.

* Er du studerende, kan du få en menu med dertilhørende vin- eller juicemenu for 1000 kroner. Cirka 10 procent af restaurantens pladser er hver dag reserveret til studerende. Disse fordeles ved lodtrækning.

* René Redzepi er køkkenchef på Noma, hvor han også er medejer sammen med blandt andre kokken Claus Meyer.

* Noma har igennem årene åbnet flere såkaldte pop-up-restauranter rundt omkring i verden.

* Det skete senest i november 2017, hvor Noma åbnede en midlertidig restaurant i den mexicanske kystby Tulum.

* I januar 2016 åbnede Noma en pop up-restaurant i den australske storby Sydney.

* I begyndelsen af 2015 gjorde Noma noget lignende i Japans hovedstad, Tokyo.

Kilder: World's 50 Best Restaurants, Noma, The New York Times.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.