Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FAKTA: Nævninges vægelsind kan føre til ugyldig Cosby-sag

Her kan du se, hvad der sker, hvis ikke nævningene i sagen mod komiker Bill Cosby bliver enige.

Norristown. Der er blevet voteret i fire dage i sagen mod Bill Cosby, der er anklaget for at bedøve og forgribe sig mod en kvinde.

Her følger fakta om nævningenes rolle i sagen mod den 79-årige komiker.

* De 12 nævninge har levet isoleret under retssagen mod den kendte komiker. Det sker, for at de syv mænd og fem kvinder ikke bliver påvirket af den store interesse, der er for sagen.

* Det er ikke normalt, at der går fire dage med votering, før der falder dom i sager om seksuelt overgreb.

* Alle nævningene skal være enige, før der kan falde dom.

* Hvis nævningene ikke bliver enige om at kende Cosby skyldig eller ikke skyldig i nogen af de tre forhold, han er anklaget for, kan dommeren erklære retssagen ugyldig.

* Dommeren kan også som et drastisk skridt fjerne enkelte nævninge, hvis der eksempelvis er mistanke om, at nogen forsøger at sabotere voteringen eller nægter at lytte til andre nævninge. Det bliver dog i juridiske kredse anset som en ekstrem handling.

* Hvis retssagen erklæres ugyldig, får anklageren fire måneder til at beslutte, om man vil prøve sagen igen eller droppe anklagerne.

* Indtil anklagemyndigheden er kommet frem til, om man vil genoptage sagen, står anklagerne mod Bill Cosby stadig.

* Det er ikke givet, at anklagerne vil prøve sagen igen, hvis retssagen i første omgang bliver kendt ugyldig. Det afhænger blandt andet af, om anklagerne er villige til at betale for en ny retssag, og om man er villig til at gennemleve endnu en omgang i retssalen.

* Anklagerne kan, inden de beslutter, om sagen skal gå om, udspørge nævningene, hvad der ligger til grund for, at de ikke nåede til enighed i første omgang.

Kilder: AP, Reuters.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.