Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Det har Frederik og Joachim sagt om deres far

»Han er en spasmager. Han kan være udklædt eller også bare lave et lille Houdini-forsvindingsnummer.«

Prins Henrik sammen med sønnerne og et hjortekid. Sted og årstal uvist. Scanpix/Egon Engmann
Prins Henrik sammen med sønnerne og et hjortekid. Sted og årstal uvist. Scanpix/Egon Engmann

Prins Henrik er død. Han blev 83 år.

Læs her, hvad hans sønner, kronprins Frederik og prins Joachim, har sagt om ham.

Prins Joachim i tv-program i anledning af prins Henriks 80-års fødselsdag:

»Han er også en spasmager, det hele skal ikke være hundrede procent stift og forudsigeligt. Kan han se sit snit til en lille overraskelse, så lader han gerne et program blive overrasket af en uventet optræden. Han kan være udklædt eller også bare lave et lille Houdini-forsvindingsnummer og så dukke op et helt andet sted.«

Kronprins Frederik om sin fars vinproduktion i bogen "Enegænger - portræt af en prins":

»Det viste sig, at han var ti år foran udviklingen i Danmark, men danskerne vidste altid bedre: Sådan en prinsgemal, en fremmed, der har giftet sig med vores dronning, han er da nærmest en klovn, et monster.«

Prins Joachim i bogen "Under Bjælken":

»Jeg var virkelig bange for min far, når han var i ridetøj, for så vidste jeg, at han ville komme ud og inspicere vores ridning og måske overtage beriderens job. Så det var vores store trussel i barndommen, fordi vores far forlangte fremgang, konsekvent. Frederik var langt mere tryg ved at ride, selv om han også havde sine kampe.

Prins Joachim til ugebladet Her og Nu efter at prins Henrik havde fået konstateret demens:

I vores familie er det jo ikke sådan, at man bare kan lukke sig inde og tage den selv. Det er jo ikke os, der udbasunerer det, men pressen. Vi må dele min fars sygdom med resten af verden, så vi forsøger at tackle situationen efter bedste evne.

Kronprins Frederik om sin fars beslutning om ikke at blive begravet ved siden af dronningen i Roskilde Domkirke:

»Jeg har kun det at sige, at jeg er rigtig ked af min fars beslutning på rigtig mange områder. Mere kan der ikke siges om den her sag på nuværende tidspunkt.«

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.