Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Facebook beklager censur af dansk maleri

Et af C.W. Eckersbergs hovedværker blev for meget for Facebook i sidste uge - men mesterværket er nu dømt inde igen.

Først var "Kvinde foran et spejl" for fræk til Facebook, men nu har det sociale medie ændret mening.
Først var "Kvinde foran et spejl" for fræk til Facebook, men nu har det sociale medie ændret mening.

Facebook og The Copenhagen Book kom på kollisionskurs i sidste uge:

Den danske turistorganisation ville gøre opmærksom på Hirschsprungs Samling og brugte en af museets perler som blikfang på Facebook - maleriet "Kvinde foran et spejl" fra 1841 af C.W. Eckersberg.

Men da Facebook så det danske guldalderbillede, blev det taget ud af promoveringen. Kvinden med front mod spejlet og ryggen mod tilskueren var for hård kost.

Turistorganisationen fik en mail med henvisning til reglen mod nøgenhed:

"Vi tillader ikke billeder eller videoer, der antyder nøgenhed gennem f.eks. sløring eller beskæring. Sådanne annoncer er ømtålelige og fremkalder typisk negative reaktioner fra seere."

TV2 har siden været i kontakt med Facebooks kommunikationschef i Norden, Peter Münster.

"Vores retningslinjer tillader dette billede," skriver Peter Münster. "Desværre er der sket en fejl, så billedet blev afvist. Den fejl er nu rettet."

The Copenhagen Book kan altså finde "Kvinde foran et spejl" frem igen og bruge det til promovering af Hirschsprungs Samling og dansk guldalder i almindelighed.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.