Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Eurovision-fagjury smider medlem ud

Per Sundnes, der tidligere har været MGP-general i Norge, er blevet smidt ud af den norske fagjury grundet brud på reglerne.

Billede fra første semifinale af Eurovision Song Contest 2017.
Billede fra første semifinale af Eurovision Song Contest 2017.

Det er slut med at sidde i den norske fagjury i forbindelse med Eurovision Song Contest for norske Per Sundnes. Grunden er brud på de regler, juryen arbejder under. Det skriver NRK.

Det var en udtalelse i NRK-programmet »Adresse Kiev« den 17. april, at Per Sundnes udtalte sig kritisk om Irlands bidrag til Eurovision Song Contest. Således udtalte han, at Irland »totalt har mistet grebet om Eurovision«.

I kølvandet på udtalelsen valgte Irland at klage til European Broadcasting Union, der altså følgelig har valgt at fjerne ham fra posten. De udtaler i den forbindelse følgende:

»Per Sundnes, der var medlem af den norske fagjury, er blevet erstattet af Erland Bakke som konsekvens af Per Sundnes brud på reglerne«.

Det har udløst glæde hos formanden for den Irske delegation, der i en udtalelse til avisen The Independent udtalte:

»Jeg er glad for, at European Broadcasting Union har reageret på situationen ved at sikre, at alle jurymedlemmer er upartiske. Det er kun retfærdigt, at alle sange bliver bedømt på lige vilkår«.

Eurovision Song Contest afholdes lørdag den 13. maj klokken 21.00 og kan ses på DR1.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.