Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Erik Clausen reflekterer over livet som død

Erik Clausens nyeste film åbner efterårssæsonen - livet er så kort, så tragedien er hvis man ikke bruger det, siger filmmageren.

Erik Clausen og Bodil Jørgensen i »Aldrig mere i morgen«.
Erik Clausen og Bodil Jørgensen i »Aldrig mere i morgen«.

»Fik du set det du ville?« Og fik du brugt tiden ordentligt i dit liv?

Det er nogle af de spørgsmål, Erik Clausen, beskæftiger sig med i sin nye film »Aldrig mere i morgen«, der får premiere allerede i næste uge. I filmen spiller Erik Clausen en aldrende kunster, der falder om og dør, men opsøges af en engel i skikkelse af Bodil Jørgensen, som giver ham en sidste chance for som usynlig at gå rundt blandt sine efterladte - der ikke helt har det indtryk af den afdøde kunstner, han kunne tænke sig.

»I min alder går man jo hele tiden til begravelser, så jeg havde lyst til at reflektere lidt over livet,« siger Erik Clausen, der i dag er 75. »Og at folk, der er over 80 år dør, er jo ingen tragedie - men jeg synes jo, at livet er så kort, så det triste er, hvis man ikke har fået noget ud af det - hvis man efterhånden bare går rundt med det, jeg kalder »fastløns«-udtrykket i fjæset,« siger Erik Clausen, der sender mange roser efter sin medspiller Bodil Jørgensen: »Hun er som en legende pige på 12 år. Selv om det er min film nr. 15, og jeg har masser af erfaring, så er film jo stadig et holdarbejde, og kunsten er ligesom i musik at få det hele til at swinge. Men det synes jeg den her film gør.«

Selv om filmen ikke er specielt politisk, har den alligevel et bud til samtiden. »Det er stadig kunstnerne, der fortolker samfundet, selv om der i dag er en stemning af, at vi ikke skal komme og bilde os noget ind. Men hvis vi kun er rationelle bliver det hele overfladisk - kunsten kan få os til at se livet i øjnene.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.