Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Endnu en dansker til tops i norsk kulturliv

Karin Hindsbo begynder 1. juni som direktør for det norske nationalmuseum.

Den nye kvinde i stolen bliver kunsthistorikeren Karin Hindsbo.
Den nye kvinde i stolen bliver kunsthistorikeren Karin Hindsbo.

Nasjonalmuseet i Oslo får dansk direktør.

Den nye kvinde i stolen bliver kunsthistorikeren Karin Hindsbo.

Hun afløser Audun Eckhoff, hvis otte år lange åremålskontrakt udløber 25. marts.

Karin Hindsbo er født i 1974 og uddannet kunsthistoriker fra Aarhus Universitet. Hun har tidligere stået i spidsen for Sørlandets Kunstmuseum i Kristiansand og siden januar 2014 for KODE Kunstmuseene i Bergen - hvor danske Anders Beyer i øvrigt allerede arbejder som leder for de verdensberømte festspil.

Det norske nationalmuseum er i øjeblikket under flytning. Husets hidtidige afdelinger vil fra 2020 være samlet under ét tag på Vestbanestasjonens gamle grund.

Byggeriet står budgetteret til godt 5,3 milliarder norske kroner og bliver Nordens største kunstmuseum.

»Nasjonalmuseet er en af Nordens de allervigtigste kulturinstitutioner«, siger Karin Hindsbo. »Vi står nu foran museets mest spændende periode - på vej mod det nye byggeri på Vestbanen i 2020. Jeg glæder mig meget til at være med til at forme fremtidens nationalmuseum.«

Også bestyrelsesformand Linda Bernander Silseth er tilfreds med valget af den danske kunsthistoriker.

»Karin Hindsbo er en af Nordens dygtigste museumsledere og vil være den rette kvinde til at lede Nasjonalmuseet ind i en afgørende epoke,« siger hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.