Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

En uges sol redder ikke forlystelsesparker

Solen skinner, og gæsterne vælter ind i de danske forlystelsesparker, men en uge med dejligt vejr kan ikke rette op på en sommer under niveau, lyder det fra parkerne.

20 grader og skyer er faktisk perfekt vejr for gæsterne i forlystelsesparkerne, mener direktør i Djurs Sommerland Henrik B. Nielsen (foto) for med ni timers besøg kan det hurtigt blive hedt for gæsterne.
20 grader og skyer er faktisk perfekt vejr for gæsterne i forlystelsesparkerne, mener direktør i Djurs Sommerland Henrik B. Nielsen (foto) for med ni timers besøg kan det hurtigt blive hedt for gæsterne.

Skyer og byger har præget den danske sommer anno 2012, og det kan mærkes på bundlinjerne i sommerlandets forlystelsesparker. Den seneste uges solskin har fyldt parkerne, men det er næppe nok til at redde en grå og kedelig sæson.

- Hvis vi får en god august og september, kan vi måske godt få rettet op på det og overgå sidste års besøgstal. Men det er ikke det, vi forventer. Vi arbejder på at få en sæson på niveau med eller lidt under 2011. Det vil være fint, siger administrerende direktør Henrik B. Nielsen fra Djurs Sommerland mellem Randers og Grenå.

Tælleapparaterne står stille

Samme melding lyder fra hans kollega i BonBon-Land, direktør Thomas Jellum.

- Vi ligger nogenlunde på niveau med 2011, men 2011 var heller ikke noget godt år. August var halvskidt, så hvis vi får en hedebølge, inden skoleferien er slut, vil vi måske få en bedre sæson end sidste år, siger han.

Forskellen på en regnvejrsdag og en solskinsdag er markant i forlystelsesparkerne. I Sommerland Syd ved Tinglev har man i denne uge haft mellem 3.000 og 4.000 gæster om dagen, men når skyerne hænger lavt over Sønderjylland, står tælleapparaterne stille, fortæller direktør Søren Rask Larsen.

- På de rigtig dårlige dage er vi nede på 500 besøgende, så i denne uge er det steget helt vildt. Men det kan ikke redde sommeren. Så skal der være godt vejr fra nu, til vi lukker i september, og det er der ikke noget, der tyder på, siger han.

Lytter for meget til vejrprofeterne

I Djurs Sommerland mener direktør Henrik B. Nielsen, at danskerne lytter for meget til meteorologerne, når de planlægger deres sommeraktiviteter. Vejret har ikke været ideelt, men det er bedre end sit ry, understreger han.

- Vi har haft mange dage med 17-18 grader og et par byger. Det er godt vejr at gå i forlystelsespark i, men når folk ser vejrudsigter, der udråber det til den dårligste sommer i mands minde, holder de sig væk, fortæller han.

- Vi behøver faktisk ikke det bragende solskinsvejr, som de seneste dage har budt på. 20 grader og skyer er perfekt. Vores gæster tilbringer i gennemsnit ni timer i parken, og det er en hård omgang, når der er 28 grader, og solen bager, siger Henrik B. Nielsen.

Sommerparkernes absolutte højsæson slutter ved udgangen af denne uge, men flere af dem har åbent til og med skolernes efterårsferie.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.