Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

En spritny og to ombyggede DR-kanaler

4. marts lancerer DR sin nye kanal for de større børn, DR Ultra, samtidig med at DR2 kommer i ny 24 timers version, og DR Ramasjang bliver rent børneunivers.

Blandt DRs nye tiltag er nyheder for børn. Her er holdet, der skal lave børnenyhederne.
Blandt DRs nye tiltag er nyheder for børn. Her er holdet, der skal lave børnenyhederne.

Endnu en spritny TV-kanal går i luften, når DR 4. marts tager næste skridt i sin store kanalomlægning, der skal styrke public service udbuddet og give de enkelte kanaler en skarpere profil.

I slutningen af januar var det DR3, den nye sprælske kanal for de yngre seere i 15-35 års alderen, der så dagens lys. Nu kommer turen til DR Ultra for de større børn i alderen 7-12 år, og samtidig målrettes den velkendte DR Ramasjang til de mindste børn i alderen 3-6 år.

- Der er kæmpestor forskel på at lave tv til de alleryngste og så til skolebørn. Med to børnekanaler kan vi både lave et rigtig godt og trygt tilbud til de mindste og samtidig løfte de ambitioner, vi har om at engagere de større børn i deres eget og hinandens liv og gøre en positiv forskel i forhold til de udfordringer, som børnene oplever i deres hverdag," siger Kirstine Vinderskov, kanalchef på DR Ultra og DR Ramasjang.

Nyheder for børn

DR Ultra får både plads til det sjove og legesyge og til de mere alvorlige emner, der tager udgangspunkt i børnenes egen hverdag. Kanalen bliver også hjemsted for DRs nye satsning med nyheder for børn, Ultra Nyt, hvor nyhedsværterne Stine Lynghard og Tommy Zwicky serverer nyheder i børnevenlig indpakning mandag til torsdag kl. 18.00.

- Vi ved, at børn ser nyheder, men de er ikke formidlet til dem. Vi vil hjælpe børn i skolealderen til at forstå de væsentligste aktuelle nyheder og samfundstemaer ud fra deres behov, siger Kirstine Vinderskov. DR Ultra har bl.a. samarbejdet med Børnerådet om udviklingen Ultra Nyt.

DR Ramasjang vil fremover være et rent børneunivers med fokus på leg og læring, hvor forældrene ifølge DR "trygt kan lade deres børn kigge med".

24 timers samfundskanal

4. marts bringer imidlertid også nyt for de voksne, når det nye DR2 går i luften som en 24 timers samfundskanal med internationalt udsyn og et miks af løbende nyhedsopdateringer, analyser, debat, satire og dokumentarer.

Kanalen får en række nye programmer og værter, der vil give perspektiv på nyhedsstrømmen, men bevarer også en række af de velkendte formater som Deadline, Debatten, Detektor og Dokumania.

Blandt nyskabelserne bliver løbende nyhedsopdateringer og en helt ny morgen- og eftermiddagsflade.

- DR2 vil fortsat være den begavede kanal med troværdighed, originalitet og fingeren på pulsen. Men det bliver med nye programmer, nye værter og 24 timer i døgnet. Derfor kan man - til forskel fra i dag - både stå op og komme hjem til DR2. Det bliver i højere grad end nu en helstøbt kanal, siger kanalchef for DR2 Michael Thouber.

Lanceringen af DRs nye kanaler har allerede medført afsked med DR HD, og fra 4. marts lukker også nyhedskanalen DR Update.

Tro og eksistens

Endelig samles DRs faste programmer om tro og eksistens, der hidtil har været fordelt på flere kanaler, fra på mandag den 11. februar på DR K. Kanalen skal fremover formidle den danske kulturarv med danske programmer om kultur, historie, tro og eksistens i bedste sendetid.

Kanalredaktør Flemming Hedegaard ser frem til, at trosstoffet får en mere fremtrædende dækning.

- Det er en vigtig opgave for DR at skabe plads til fordybelse og de eksistentielle spørgsmål. Det er derfor også helt naturligt, at eksistens, tro og kristendom kommer til at fylde mere i fladen, siger han.

I praksis betyder ændringerne, at DR bevarer de faste transmissioner fra kirkelige begivenheder i deres nuværende form, men de vil fremover blive sendt på DR K.

- Ved at samle de faste programmer på DR K gør vi det nemmere for seerne at finde de programmer, de interesserer sig for, siger Flemming Hedegaard.

Tros- og eksistensstoffet vil dog også fortsat blive dækket på DRs øvrige tv-kanaler. I højtiderne vil transmissionerne af gudstjenester blive sendt på DR1, og stoffet vil som hidtil blive dækket som en del af det redaktionelle indhold i aktualitets- og nyhedsprogrammer.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.