Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»En Kongelig Affære« skal dyste om en Golden Globe

Den danske film med Mads Mikkelsen i den ene mandlige hovedrolle skal dyste om en Golden Globe for bedste udenlandske film.

Historien om Struensee og Caroline Mathilde indeholder alt det drama, en forfatter eller filminstruktør kan ønske sig: En skør dansk konge, en reformivrig tysker, en forelsket dronning, sex, landsforrædderi og dramatisk død. Her Caroline Mathilde og Struensee i skikkelse af Alicia Vikander og Mads Mikkelsen. Foto: Nordisk Film.
Historien om Struensee og Caroline Mathilde indeholder alt det drama, en forfatter eller filminstruktør kan ønske sig: En skør dansk konge, en reformivrig tysker, en forelsket dronning, sex, landsforrædderi og dramatisk død. Her Caroline Mathilde og Struensee i skikkelse af Alicia Vikander og Mads Mikkelsen. Foto: Nordisk Film.

Succesen fortsætter for den danske film »En kongelig Affære«, der er instrueret af Nicolaj Arcel. Torsdag er nomineringerne til de amerikanske Golden Globe-priser blevet offentliggjort, og her den historiske film, der genfortæller trekantsdramaet mellem den unge dronning Caroline Mathilde, kong Christian den 7. og kongens livlæge Struensee, blandt de nominerede i kategorien bedste udenlandske film.

Men vejen fra en nominering til den endelig pris kan vise sig vanskelig for det danske bidrag, for særligt én af de andre udenlandske film i kategorien bliver på forhånd spået som favorit i flere medier.

Den fransksprogede kærlighedsfilm »Amour«, instrueret af østrigske Michael Haneke, har således allerede vundet et væld af priser i det forgangne år, herunder »Den Gyldne Palme« på filmfestivalen i Cannes, og den regnes derfor som favorit blandt de fem udenlandske bidrag.

De andre nominerede i kategorien, som sidste år blev vundet af den iranske film »A Separation«, er den norske film »Kon-Tiki«, den fransk-belgiske film »Rust and Bone« og den franske komediefilm »The Intouchables«.

Golden Globe er filmkritikerne i Hollywoods filmpris og bliver afholdt af Hollywood Foreign Press Association. Prisuddelingen hylder de bedste præstationer i løbet af året inden for TV- og filmbranchen.

Topscoren, hvad angår nomineringer i år, er storinstruktøren Steven Spielbergs historiske borgerkrigsdrama »Lincoln«, der er nomineret til ikke mindre end syv Golden Globe-statuetter. Det gælder blandt andet priserne for bedste instruktør, bedste drama og bedste skuespiller. Næstflest nomineringer er gået til Ben Afflecks »Argo« og Quentin Tarantinos »Django Unchained«, som hver er nomineret i fem kategorier.

Selvom »En Kongelig Affære« altså ikke regnes som favorit, så har filmen allerede kunnet fejret flere triumfer i det forgange år.

I september blev den således udvalgt til at være Danmarks bud på en Oscar-vinder af den danske Oscarkomité, og filmen vandt to sølvbjørne ved Filmfestivalen i Berlin: En for manuskriptet og en for bedste mandlige hovedrolle til Mikkel Boe Følsgaard for at spille Christian den 7.

Golden Globe-priserne bliver uddelt i midten af januar, og i den efterfølgende er det tid til Oscar-uddelingen. Af mange regnes Golden Globe-priserne som et pejlemærke i forhold til, hvem der ender som favoritter til Oscar-statuetterne.

Først i januar bliver det afgjort, om »En Kongelig Affære« også bliver Oscar-nomineret.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.