Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»En kongelig affære« nomineret til 15 Robert-priser

Nikolaj Arcels film »En kongelig affære« er nomineret til 15 Robertpriser, blandt andet bedste mandlige hovedrolle, hvor Mads Mikkelsen er i konkurrence med sin bror Lars Mikkelsen, nomineret for sin hovedrolle i »Viceværten«.

Mads Mikkelsen t.h. nomineret til en Robert for sin hovedrolle i En Kongelig Affære.
Mads Mikkelsen t.h. nomineret til en Robert for sin hovedrolle i En Kongelig Affære.

Det er såmænd ganske nemt at få overblik over, hvilke kategorier filmen »En kongelig affære« er nomineret til. 

Nemlig samtlige den kunne nomineres i. Af de 16 filmpriser, der skal uddeles til Robertfesten, er »En kongelig affære« nomineret til de 15. Den sidste kategori er Årets filmsang.

Nikolaj Arcels film kan vinde som Årets Bedste film, han kan selv vinde som bedste instruktør og sammen med Rasmus Heisterberg for bedste manuskript. Mads Mikkelsen er nomineret som bedste mandlige hovedrolle, Alicia Wikander som bedste kvindelige hovedrolle. Trine Dyrholm kan vinde bedste kvindelige birolle for sin rolle i »En Kongelig Affære«, mens Mikkel Boe Følsgaard kan vinde som bedste mandlige birolle.

Går vi bag kameraet, er »En Kongelig Affære« også nomineret i kategorier som bedste scenograf, bedste bedste fotograf, bedste kostumier - Manon Rasmussen, der både kan vinde for Marie Krøyer og for »En Kongelig affære«. »En kongelig affære« var også nomineret til en Golden Globe, som filmen dog ikke vandt og er ligeledes nomineret i kategorien Bedste udenlandske film til Oscaruddelingen.

»En kongelig affære« er nomineret til 15 priser, mens Kapringen er nomineret til 12 priser.

I kategorien bedste mandlige hovedrolle er der for første gang lagt op til et opgør mellem brødre. Lars Mikkelsen er nemlig nomineret for sin rolle i Viceværten og skal konkurrere mod Mads Mikkelsen, der altså er nomineret for sin rolle som Struense i »En kongelig affære«.

Blandt de nominerede tv-serier har Forbrydelsen, Rita og Lykke alle fået fem nomineringer.

Årets Robert priser uddeles 28. februar.
 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.