Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»En kongelig affære« i hård kamp om Oscar

Nikolaj Arcels historiske drama om Struensee er med i opløbet, når verdens fineste filmpris uddeles 24. februar. Men filmen skal slås mod Michael Hanekes “Amour”, som nu er blevet nomineret i hele fire kategorier.

»En kongelig affære« handler om forholdet mellem livlægen Johann Struensee (Mads Mikkelsen) og dronning Caroline Mathilde (Alicia Vikander).
»En kongelig affære« handler om forholdet mellem livlægen Johann Struensee (Mads Mikkelsen) og dronning Caroline Mathilde (Alicia Vikander).

Nikolaj Arcels historiske drama “En Kongelig Affære” kom i går et afgørende skridt videre til at komme i det eksklusive selskab af danske film, der har modtaget en Oscar for bedste udenlandske film.

Oprindeligt var 71 film indstillet i den udenlandske kategori, og siden blev feltet skåret ned til ni, inden akademiet torsdag udvalgte de fem, der kan gå hele vejen, når Oscarakademiet den 24. februar uddeler priserne.

En Kongelig affære” er dog oppe imod en alvorlig konkurrent, som længe har været hypet som selvskreven til at modtage den gyldne statuette i kategorien.

Det drejer sig om Michael Hanekes kompromisløse kammerspil “Amour”, der allerede har vundet Den Gyldne Palme i Cannes, og når mange allerede tilskriver den en oscarsejr, skyldes det, at den i dag bevarede sin nominering i hele fem kategorier, nemlig Bedste Fremmedsprogede Film (sammen med “En Kongelig Affære”)”, Bedste Instruktør, Bedste Manuskript, Bedste Film og Bedste Kvindelige Skuespiller.

- I en Oscar-sammenhæng er det lidt af en sensation, at en fremmedsproget film er opstillet i fem kategorier, og dette må betragtes som en kraftig forhåndsmarkering fra akademiet af “Amour”. Derfor tror jeg, at det er meget usandsynligt, at “En Kongelig Affære” kan tage Oscar’en fra “Amour”,” siger redaktør af filmbladet Ekko, Claus Christensen.

Afgørelsen falder ved Oscaruddelingerne den 24. februar, men slaget er slet ikke slut endnu, siger direktøren for Det Danske Filminstitut, Henrik Bo Nielsen, der gratulerer Nikolaj Arcel med nomineringen.

Han anerkender, at der har været meget forhåndshype ved den fransk-tysk-østrigske film “Amour”, men påpeger oscaruddelingens tradition for overraskelser.

- Jeg vil tillade mig at være forsigtig optimist, hvad angår “En Kongelig Affære”. Jeg har selvfølgelig lagt mærke til, at østrigerne allerede længe har ment, at “Amour “ er selvskreven til at vinde, men samtidig har jeg altså også ude i det internationale filmmiljø hørt rigtig meget positiv buzz omkring Arcels Oscarchance, siger Henrik Bo Nielsen.

Se trailer til »En kongelig affære« her.


Se nomineringen her:

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.