Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

En af idémændene bag Christiania og Squash-reklamerne er pludseligt død

Efter et travlt arbejdsliv med ord stoppede Jacob Ludvigsen på toppen af sin karriere, skriver familien.

ARKIVFOTO: forfatter og medstifter af Christiania, Jacob Ludvigsen.
ARKIVFOTO: forfatter og medstifter af Christiania, Jacob Ludvigsen.

Journalist og reklamemand Jacob Ludvigsen, der var en af idémændene bag Christiania og Squash-reklamerne, er død i en alder af 69 år.

Det oplyser hans kone, Elizabeth Løvegal, og deres to døtre i en pressemeddelelse.

Jacob Ludvigsen sov stille ind på Rigshospitalet efter et ildebefindende i København på grund af en sprængt hovedpulsåre.

Han efterlader sig - ud over sin kone og døtre - to svigersønner og fem børnebørn.

Ludvigsen blev udlært på Skive Folkeblad, hvorefter han rykkede videre til Ekstra Bladet og Information.

I 1967 begyndte han på DRs Børne og Ungdomsredaktion.

Her lavede han »Peberkværnen« sammen med blandt andre Jesper Klein. Med opfordringer om kondomautomater på skolerne og indkøb af heroin på gaden endte det kontroversielle tv-program med at blive taget af igen.

I 1971 skabte han Hovedbladet, hvor han også mødte Elizabeth Løvegal.

Året efter rykkede de til Bornholm, hvor han boede frem til sin død.

Jacob Ludvigsen var yderst arbejdsom både som reklamemand og journalist, hvor han på Ekstra Bladet blandt andet uddelte Nytårstorsken i en lang årrække.

Han udgav desuden en selvbiografi, »Hobbit i Habit«, og i den anledning lod han sig interviewe i fagbladet Journalisten i 2013.

Her sagde han:

»Du kan jo skrive, at jeg er 113 procent journalist og 81 procent reklamemand. Det giver ikke 100, men det må så skyldes, at jeg altid har været ret arbejdsom.«

Senest færdiggjorde Jacob Ludvigsen udgivelsen af Korsbæk Tidende sammen med Matadors 99-årige opfinder, Lise Nørgaard.

»Da han i går (lørdag, red.) fik det dårligt, var det på vej til reception for sin nyeste bog om kød i samarbejde med Slagteren på Kultorvet. Efter et meget travlt arbejdsliv med ord stoppede han på toppen af sin karriere.«

»Familien takker Rigshospitalet for den varme og omsorg, som den har oplevet fra et professionelt og forstående personale,« skriver familien i pressemeddelelsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.