Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Elbæk kan blive leder af Kulturhovedstad 2017

Den nu tidligere kulturminister Uffe Elbæk er storfavorit til at blive leder af Europæisk Kulturhovedstad 2017 i Aarhus, mener mangeårig kulturjournalist og underviser på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

I august stod det klart, at Aarhus vandt kapløbet mod Sønderborg om at blive Europæisk Kulturhovedstad 2017. Nu skal en egentlig direktør for det store projekt findes, og ifølge Anders Lange, som har beskæftiget sig med det århusianske kulturliv i mange år, er Uffe Elbæk storfavorit.

- Uffe Elbæk er en projektmager og dygtig til at stå for større events. Med sin afgang som kulturminister må han være storfavorit til at blive den nye direktør for Europæisk Kulturhovedstad 2017 i Aarhus. Det vil passe ham rigtig godt, og han vil passe godt til projektet, fordi han har rødder i Aarhus og har evnerne til at skabe en masse hype omkring projektet, siger Anders Lange, kulturunderviser på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, til Berlingske Nyhedsbureau.

Hidtil har Trevor Davies, der også var manden bag Kulturhovedstad København i 1996, stået for den århusianske kulturhovedstadskampagne, men han blev ansat af Aarhus Kommune for udelukkende at få projektet til Aarhus og har således valgt at stoppe. Hans opgave lykkedes i august, hvor byen fik tildelt æren foran Sønderborg. Nu er man på udkig efter en direktør, der skal stå for det egentlige projekt.

- Man mangler en kunstnerisk direktør. Uffe Elbæk har flere gange prøvet at have med store projekter og store arrangementer at gøre, både i Aarhus og i København. Lige fra han oprettede uddannelsen Kaospiloterne i Aarhus, som jo netop uddanner projektmagere, til han blev leder af World Out Games i København, siger Anders Lange og tilføjer:

- Han har desuden været formand for kulturudvalget i Aarhus Byråd, og nu har han så også været kulturminister. Han er oplagt som den eventmager, projektet er på udkig efter. Det ligger lige til højrebenet, siger han.

Det eneste, der taler imod Uffe Elbæks kandidatur, skulle ifølge Lange være Elbæks egen modvilje mod at hoppe ind i et projekt undervejs.

- Han har ikke været med fra starten, så det vil jo være Trevor Davies’ arbejde, som han skal videreføre. Men omvendt er Uffe Elbæks motto »say more yes«, så hvorfor ikke, siger Anders Lange.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.