Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Festival åbner igen efter terrortrussel: »Dørene er åbne! Af sted mod festivalpladsen: Vi rocker videre!«

Den tyske festival Rock am Ring kunne lørdag genåbne, efter at en terrortrussel tvang fredagens program i knæ. To mænd blev anholdt i sagen, og nu er gæsterne klar til at feste videre. Søndag til tonerne af danske Alex Vargas.

Sikkerhed ved Rock am Ring.
Sikkerhed ved Rock am Ring.

»Dørene er åbne! Afsted mod festivalpladsen: Vi rocker videre!«

Tysklands største festival, Rock am Ring, blev pludselig meget tomt, da man fredag måtte evakuere hele festivalpladsen for op mod 90.000 mennesker, efter at en terrortrussel pludselig hev stikket ud på musikken og festlighederne.

Lørdag blev to mænd, der er ansat hos en underleverandør til festivalen, anholdt, da man frygtede, at de havde anbragt noget mistænksomt på pladsen. Tysklands politi har endnu ikke udtalt sig om de nærmere omstændigheder, men det forlyder, at de to mænd blev observeret i backstageområdet med adgangskort, der ikke var deres egne. Det fik festivalen til at slå alarm.

De mange gæster udviste, ifølge arrangørerne, stor forståelse. Og på trods af skuffelsen, tog de det angiveligt pænt.

Heldigvis kunne festivalen dog åbne dørene igen lørdag klokken 13.30, hvor programmet afvikles som planlagt. Den beslutning blev truffet på baggrund af, at hele festivalområdet, efter grundig efterforskning, fik grønt lys fra tysk politi.

Det er godt nyt for de mange gæster på den store festival, der blandt andet har måttet leve med ikke at se Rammstein og Oasis-forsangeren Liam Gallagher spille, hvilket ellers var to af de største navne på fredagens program.

Heldigvis kan de nu se frem til at opleve resten af programmet, der blandt andre tæller danske Alex Vargas søndag.

Alex Vargas pladeselskab har overfor Ekstra Bladet bekræftet, at han stadig har tænkt sig at gå på scenen søndag.

»Vi kan bekræfte, at Alex Vargas spiller søndag. Derudover har vi ingen kommentarer,« siger Torben Ravn, der er direktør i Copenhagen Records.

Festivalen takkede efterfølgende gæsterne for deres opførsel i forbindelse med aflysningen. På deres Facebook-side skrev de:

»Vi takker jer for jeres utrolig disciplinerede adfærd. I fortjener alt vores respekt og taknemmelighed«.

Rock am Ring, der finder sted på racerbanen Nürburgring, der ligger 100 kilometer syd for Köln, fortsætter indtil søndag den 4. juni.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.