Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Efter mere end 10 år: Populær radio-satire lukker

DRs radioprogram »Selvsving« vender ikke tilbage efter vinterpausen. Værterne føler sig »slidt ned« og trænger til nye udfordringer, lyder forklaringen.

Det, der egentlig bare skulle have været en vinterpause, ender som et definitivt farvel til den populære radiosatire »Selvsving«.

Det oplyser programmets tre værter på Facebook.

»Beslutningen er helt vores egen og taget i enighed. Vi elsker at lave satire og vi elsker at lave radio, men vi føler os slidt ned,« skriver de tre værter Oliver Zahle, Lars le Dous og Jens Korse i et Facebook-opslag.

I en pressemeddelelse, som DR har sendt ud, skriver treenigheden, at det har »været opslidende at skulle være sjove hver uge, og inden det begynder at gå ud over programmet og vores venskab, vil vi hellere sige stop, mens legen trods alt stadig er god og give plads til friske kræfter.«

Over 10 år på bagen

Trioen har i 10 år underholdt lytterne på DRs P1. Programmet begyndte forinden og oprindeligt i 1996 som søndagens satireprogram på P3, og genopstod i 2006 på P1 i den otte-minutters lange fredagsversion, lytterne kender i dag.

Arkivfoto: Sådan så de tre værter ud, dengang de tørnede ud på P3 i 90'erne. Fra venstre er det Lars Le Dous, Jens Korse og Oliver Zahle.
Arkivfoto: Sådan så de tre værter ud, dengang de tørnede ud på P3 i 90'erne. Fra venstre er det Lars Le Dous, Jens Korse og Oliver Zahle.

I 2011 meldte DR dog ud, at ledelsen ville gå nye veje med den aktuelle, politiske satire og derfor lukke programmet samme år. Det førte til flere klager - så mange, at lukningen røg ind på DRs Top 20-liste over brugernes største frustrationer det halvår - og efter et år væk fra sendefladen fik programmet lov at genopstå.

Senest er de tre værters stemmer gjaldet ud af radioen fredag morgen kl. 6.50 og 8.50 i programmer, som værterne selv har defineret programmet som »klassisk skarp politisk satire med kant, holdning og slag til alle«.

Ingen af de tre har fundet andre arbejdsopgaver, men drømmer om, at de »hver især i andre konstellationer« kommer til at lave satire igen, oplyser de.

Beslutningen om nye udfordringer, som ene og alene er taget af værterne, ærgrer P1-kanalchef Thomas Buch-Andersen.

Programchef: »En kæmpe præstation«

»Normalt er "Selvsvingerne" et godt grin. Men denne gang synes jeg dog, at joken er til at overse. Når det er sagt, så må jeg også sige, at det er en kæmpe præstation at have holdt P1’s lyttere underholdt fredag efter fredag igennem de sidste 10 år,« siger Thomas Buch-Andersen, der sender en stor tak til trioen i pressemeddelelsen.

DR oplyser desuden, at det endnu ikke er besluttet, hvad der kommer til at erstatte »Selvsving« i fredagssendefladen på P1.

Det sidste farvel til »selvsvingerne« er dog endnu ikke taget, understreger gruppen. For de tre er for sidste gang foran mikrofonerne med programmet, når de 21. og 22. januar slår dørene op til »Året der gik i Selvsving« i DRs Koncerthus, skriver de på Facebook, inden de på klassisk »Selvsving«-manér takker af:

»Lars Løkke ville have sagt: Godnat og sov dårligt!

Anders Fogh ville have råbt: Der er ikke mere at komme efter!!!

Vi nøjes med at sige: Tak fordi, I lyttede med.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.