Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Efter 47 anholdelser og et særligt fokus: Politiet er tilfreds efter årets Distortion

Årets Distortion er forløbet uden de store problemer. Københavns Politi er i hvert fald tilfreds efter årets gadefest, hvor over 200.000 mennesker har deltaget. 47 er blevet anholdt.

Distortion på Vesterbro, torsdag den 1. juni 2017.
Distortion på Vesterbro, torsdag den 1. juni 2017.

»Vi har ikke status klar før i morgen, ud over at alt er forløbet fantastisk.«

Sådan siger Mai Young Øvlisen, der er kommunikationschef for Distortion, om årets afvikling.

Men det er ikke uden bekymringer, når Distortion ruller sig ud i København hvert år. Gadefesten er nemlig anledning til, at op mod 200.000 mennesker samles i de københavnske gader.

Onsdag var festen samlet på Nørrebro, og torsdag var det Vesterbro, der lagde gader til musik, dans og rigelige mængder alkohol.

Men trods bekymringer er København Politi tilfreds med årets Distortion, der overordnet er forløbet som sidste år, og ikke har givet anledning til større bekymringer. Det fortæller Tom Trude, der er politiinspektør og ansvarlig for den operative indsats under afviklingen af Distortion.

»Det ligner sidste års afvikling. Måske er der foretaget lidt flere anholdelser i år, men det kan hænge sammen med mange ting. Så på den måde ligner årets Distortion de tidligere år, som er forløbet uden de store problemer.«

»Om torsdagen havde vi nogle lidt mere kvalificerede sager. Blandt andet en voldssag på Sønder Boulevard, hvor der var en, der blev slået og skulle behandles. Dem var der et par stykker af. Billedet var lidt det samme på Vesterbro,« siger han.

I alt er 47 mennesker blevet anholdt i relation til Distortion. De 21 anholdelser er sket i forbindelse med onsdagens fester på Nørrebro, mens 26 anholdelser er sket under Vesterbro-festerne om torsdagen.

Anledningerne til anholdelserne er meget blandede, men typisk har det været salg af narkotika og overtrædelse af ordensbekendtgørelsen i form af tisseri på gaden, uro og hærværk. Og så er der anholdt en del udlændinge for ulovligt ophold.

Tom Trude oplyser, at Københavns Politi i år har haft et særligt fokus.

»Vi har haft meget fokus på sådan noget som at tisse på gaden, og vi har haft fokus på sædelighedsforbrydelser. Og selvfølgelig har vi haft fokus på vold generelt. Og så den helt store, nemlig sikkerhed.«

Er det en kamp, man har valgt at tage i stedet for at sige: »så lad dem dog«?

»Ja, vi har haft ekstra fokus på det i år. I samarbejde med arrangørerne har vi haft en kommunikation udadtil. Distortion har gjort mere for det i år, og så har vi jo skredet ind over for folk, der står og tisser rundt omkring. Vi har også skrevet en del bøder for det. Men det er klart, at det ikke er vores primære område, da sikkerhed selvfølgelig står først for os - ikke mindst i relation til truslen for terror.«

Hvordan har samarbejdet overordnet set været med Distortion-arrangørerne?

»Vi har generelt et godt samarbejde med arrangørerne. Helt afgjort. De har også overholdt de aftaler og planer, vi har lagt sammen. Det er klart, at vi først har et samlet overblik over det hele, og dermed også hvordan samarbejdet har været, om nogle dage. Men det umiddelbare indtryk, er, at samarbejdet har fungeret rigtig godt,« siger Tom Trude.

Han fortæller, at Københavns Politi har oplevet, at Distortion-gæsterne har været positive overfor politiet tilstedeværelse i gaderne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.