Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DSB-kunst sættes under auktionshammeren

DSBs vægge skal fremover signalere togdrift. Derfor kan du nu få fingrene i DSBs kunstsamling, der er sat til salg. Værkerne er populære - ikke mindst på grund af deres historie.

Monotypi af Cathrine Raben Davidsen til salg i Lauritz.coms temaauktion med værker fra DSBs kunstsamling.
Monotypi af Cathrine Raben Davidsen til salg i Lauritz.coms temaauktion med værker fra DSBs kunstsamling.

I forbindelse med at DSB flytter hovedsæde, får væggene i landets DSB-kontorer ny udsmykning. De skal nu i højere grad signalere togdrift, så derfor er de værker, der hidtil har prydet væggene, nu sat til salg.

- I DSB skal vi have fokus på vores kerneprodukt, som er togdrift. Du skal møde det, DSB står for, når du kommer ind på kontorerne både lokalt og i DSBs hovedkontor. DSBs vægge er DSBs ansigt udadtil. De skal afspejle tog og mennesker, der arbejder med tog, sagde administrerende direktør i DSB, Jesper Lok, i maj 2012, hvor beslutningen blev taget.

En bred samling af samtidskunst

Den store kunstsamling blev fredag sat til salg på Lauritz.com. Og der er noget for enhver smag og pengepung, lover Helle Kamvig, der er vurderingsekspert hos Lauritz.com.

- Det er en stor samling, der strækker sig fra 70erne op til 2008 med et meget bredt spekter af dansk samtidskunst. Det er en fin samling af forskellig kunst, der viser, at DSB har været ude at vælge bredt, siger hun.

Hun fremhæver blandt andet værker af Per Kirkeby, Cathrine Raben Davidsen og den tyske samtidskunstner Cornelius Völker, hvis dameben er det dyreste værk i samlingen.

- Der er nogle meget store kunstnere repræsenteret og i forhold til galleripriser, er der i auktionen værker til fornuftige penge, siger Helle Kamvig.

Kommet godt fra start

Hun har fulgt auktionen, siden den gik i luften fredag. Og indtil videre ser det godt ud for DSB.

- Jeg er meget overasket over, hvor mange bud der allerede er kommet, og hvor højt buddene er oppe. Flere ting ligger allerede over vurderingen, siger Helle Kamvig.

Historikken er interessant

Populariteten, mener hun, skyldes dels, at DSB har haft nogle gode kunst-indkøbere, men det betyder også meget, at sælgeren er en af Danmarks største virksomheder.

- Selvfølgelig betyder det noget, at værkerne har hængt ved DSB. Værkernes historik er altid interessant. Og det, at DSB er en af Danmarks største virksomheder, sætter også ekstra fokus på auktionen, så flere er inde og se på den, siger hun.

Auktionen over DSBs kunstsamling begyndte fredag og løber en måned frem. Der vil i løbet af februar være en kontinuerlig udskiftning af auktionerne, der løber syv dage af gangen.

 Det dyreste værk på auktionen er af den tyske samtidskunstner Cornelius Völker. Det forestiller et par af hans karakteristiske dameben.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.