Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DR vil have succes hos de unge zappere

Med sin kommende kanal, DR3, vil DR have fat i de unge seere. Men det bliver svært, vurderer medieforsker.

DR håber, at DR3 vil kunne tiltrække lige så mange unge til TV-fladen, som P3 har formået at gøre i radioen.
DR håber, at DR3 vil kunne tiltrække lige så mange unge til TV-fladen, som P3 har formået at gøre i radioen.

I dag er der alt for mange unge, der zapper væk, når Søren Ryge viser rundt i sin have, eller når TV Avisen glider over skærmen på DR. Men der skal gøres mere for at holde på de unge seere, mener de i DR, og derfor lancerer det store licensstøttede mediehus en ny kanal rettet mod de 15-39-årige til næste år.

Kanalen DR3 skal appellere til de unge TV-seere, som DR indtil nu ikke har haft den store succes hos, erkender mediedirektør hos DR, Gitte Rabøl.

- Den målgruppe har hidtil kunnet føle sig hjemløs på vores TV-kanaler. Vi skal bruge nogle andre greb, end vi plejer på denne kanal, men vi skal stadig levere public service, siger hun.

Ikke nemt

DR håber, at DR3 vil kunne tiltrække lige så mange unge til TV-fladen, som P3 har formået at gøre i radioen. Derfor står DR3 også på skuldrene af den erfaring, de har høstet med de yngre lyttere på P3, understreger DRs generaldirektør, Maria Rørbye Rønn.

Men DR3 får ikke nemt ved at kapre de unge seere over på kanalen, vurderer medieforsker og professor i medievidenskab ved Aarhus Universitet, Frands Mortensen:

- Den her kanal får det svært, og der venter den en hård kamp. Det bliver en udfordring at få fat i de unge, der i høj grad orienterer sig mod underholdning på de øvrige kanaler. Men hvis DR3 byder ind med højere kvalitet, kan man muligvis få fat i de unge, siger han.

Som et led i omlægningen nedlægger DR kanalerne DR Update og DR HD. DR vil dog fortsat have seks kanaler, og udover den nye DR3 er der også planer om at etablere en ny kanal for de yngste børn. Den har foreløbig fået arbejdstitlen Lille Ramasjang.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.