Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DR-vært skal stå skoleret på grund af tegninger

Deadline-vært Adam Holm skal til samtale hos nyhedsdirektør Ulrik Haagerup, fordi han ignorerede ledelsens påbud om ikke at vise profettegninger under interview.

Han har siddet der før, og nu skal han til det igen: Den karismatiske Deadline-vært Adam Holm står over for en kammeratlig samtale med DRs nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup.

Årsagen er, at Adam Holm under et interview med Jyllands-Postens udlandsredaktør, Flemming Rose, viste en gengivelse af de muhammedtegninger, der blev bragt i Jyllands-Posten tilbage i 2005 og som senere forårsagede Muhammedkrisen.

Men det havde Adam Holm ikke fået lov til, fortæller nyhedsdirektøren til Mediawatch.dk.

»Det får den konsekvens, at han skal have den store glæde at drikke en kop kaffe med mig. Han har vist tegningerne uden på forhånd at foretage en redaktionel vurdering med sin chef, som vi gerne vil gøre i denne type sager. Det skal vi lige have en snak om,« siger Ulrik Haagerup.

Adam Holm havde inviteret Flemming Rose i studiet for at diskutere kampen for ytringsfriheden i kølvandet på angrebet mod Charlie Hebdo, og under interviewet viftede værten ivrigt med en gengivelse af muhammedtegningerne fra Flemming Roses bog »Tavsheden Tyranni«.

Det er ikke første gang, at Adam Holm har lagt sig ud med ledelsen i DR. Tilbage i 2013 modtog han en påtale for at skrevet en religionskritisk kronik i Politiken - en påtale, Ombudsmanden senere pålagde DR at trække tilbage. Og det var ikke en enlig svale - tilbage i 2009 modtog han tillige en påtale for at have skrevet en kronik, dengang om Gaza-konflikten.

Adam Holm siger selv til Mediawatch, at han ikke har nogen kommentarer, men at han afventer mødet med Ulrik Haagerup.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.