Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DR-vært forstår de unges DR-skepsis

Emil Thorup, vært på DRs ungdomskanal, forstår de mange unge, der i en Gallup-måling siger, de gerne vil fravælge DR for at spare 2.500 kroner. Sådan vil jeg også selv svare, siger han.

TV-værten Emil Thorup, kendt fra programmer som "Sexministeriet" og "Emils damer", ligesom han har været vært på Melodi Grand Prix.
TV-værten Emil Thorup, kendt fra programmer som "Sexministeriet" og "Emils damer", ligesom han har været vært på Melodi Grand Prix.

Unge er klart den sværeste målgruppe at nå, siger Emil Thorup, vært på ungdomskanalen DR3.

Udsagnet kommer i kølvandet på en Gallup-undersøgelse for Berlingske, der viser, at 45 procent af de 18-35-årige ville fravælge DR, hvis de dermed kunne slippe for den årlige medielicens på 2.436 kroner.

»Jeg har arbejdet med og for unge i mange år, og de er klart den sværeste målgruppe at nå og forene. Jeg kender det også udmærket fra mig selv - hvis andre synes, noget er fedt, bliver jeg kontrær og vil det stik modsatte,« skriver Emil Thorup i en kommentar til Berlingske Nyhedsbureau.

»Og så vil jeg da også sige, at hvis jeg blev spurgt, om jeg helst ville betale 2.500 kroner for noget eller spare 2.500 kroner, så ville jeg da vælge det sidste. Set i det lys er det da positivt, at over halvdelen af unge aktivt melder ud, at de da gerne vil betale deres andel af licensen. Det har jeg respekt for,« siger han.

Emil Thorup, der har været vært på programmer som De Dødes Nat, DR3 På Stoffer, Emils Damer og Melodi Grand Prix 2012, oplever, at »mange gode kræfter i DR arbejder hårdt for at sikre, at der også er nogle gode programmer for de yngre TV-seere«.

»Nu har vi så heldigvis fået DR3, som for alvor har taget udfordringen op og er ved at finde sine ben,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.