Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DR tog føringen over TV 2 i søndag aftens dramakrig

Flest seere havde indstillet remoten på DRs Liberty søndag aften - der er dog stadig et stykke vej op til Badehotellet og Matador.

DR-serien »Liberty« med blandt andre Connie Nielsen vandt første afsnit af TV-krigen søndag aften over DRs »Greyzone«. Foto: DR/Aske Foss 
DR-serien »Liberty« med blandt andre Connie Nielsen vandt første afsnit af TV-krigen søndag aften over DRs »Greyzone«. Foto: DR/Aske Foss 

For første gang i mange år havde DR og TV 2 linet op med ny dansk drama lige overfor hinanden søndag aften, hvor DR åbnede for sin serie om danskere i Afrika - »Liberty«, mens man på TV 2 kørte første afsnit af krimi-thrilleren »Greyzone« med Birgitte Hjort-Sørensen i hovedrollen.

Og den konkurrence kom DR bedst ud af. 860.000 havde ifølge Kantar Gallups seermålinger stillet ind på Liberty, mens 611.000 samtidig så »Greyzone« på TV 2. Folk, der streamede den ene eller den anden serie, samme aften på TV-stationernes websites, er ikke med i opgørelsen.

Også blandt anmelderne tog DR et lille forspring, da »Liberty« for eksempel her i Berlingske fik fem stjerner for første afsnits overbevisende skildring af den afrikanske virkelighed, som den stod frem i 80'erne, mens »Greyzone« fik fire stjerner for en lovende indgang til en spændingsserie af format.

Med et seertal på 860.000 ligger DR på niveau med det, der de seneste år er blevet en realitet for serier her. Både »Broen IIII« og sidste sæson af »Arvingerne« lå heromkring, mens »Herrens veje« lagde ud med at trække knap en million seere og så dumpede ned på et niveau i omegnen af 600-700.000 seere. Man skal dog bare tilbage til første sæson af »Arvingerne« for at se seertal til ny dansk DR-dramatik på over halvanden million.

For TV 2 falder seertallet også nogenlunde i tråd med tidligere primetime-serier som Rita og de bedste seertal fra Norskov. Men når det er sagt, så er der rigtig langt op til TV 2s og seertalsmålingens topscorer fra sidste uge: »Badehotellet«. Andet afsnit af femte sæson blev sidste mandag set af 1.438.000 seere.

Og så er der selvfølgelig »Matador« - det uopslidelige danske seriedrama over dem alle, som DR tog hul på en ny runde af lørdag aften, hvor det igen trak et seertal på lidt over en million seere.

 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.