Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DR lukker to kanaler

DR Update og DR HD lukker i forbindelse med en større omlægning i 2013. Samtidig går stationen i krig med blandt andet »nyheder for børn«.

Nyhedskanalen DR Update synger på sidste vers. Det står klart, efter DRs bestyrelse mandag har godkendt rammerne for en større omlægning af stationens tv-kanaler.

- DR Update har gjort det glimrende under de gældende forudsætninger. Men vi må også erkende, at kanalen ikke er den rigtige til at løfte DRs kommende nyhedssatsning. I stedet vælger vi at bruge ressourcerne på at styrke samfundskanalen DR2, hvor nyheder og aktualitet fremover vil få en langt mere fremtrædende rolle, siger DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn i en pressemeddelelse.

Ud over DR Update, bliver også DR HD skåret væk. Det sker ifølge DR, fordi de øvrige kanaler i stigende grad går over til at sende i HD.

DR3 på vej

DR vil efter omlægningen stadig have seks kanaler, da man samtidig med lukningen af DR Update og DR HD åbner de to nye kanaler 'DR3' og 'Lille Ramasjang'. DR3 bliver målrettet seere i alderen 15-39 år.

- Ved at udnytte vores seks tv-kanaler endnu bedre, har vi mulighed for at sikre alle danskere et stærkt tilbud i primetime. Også de yngre, som med DR3 får en kanal, der skal være risikovillig, nytænkende og give plads til nye talenter. DR3 skal blandt andet sende satire, fiktion og videnskab, siger DRs mediedirektør Gitte Rabøl.

»Lille Ramasjang« bliver en børnekanal rettet mod seere i alderen 3-6 år, mens DR Ramasjang, som vi kender den i dag, fremover skal fokusere på de 7-12-årige.

- Der er åbenlyst en kæmpestor forskel på en 3- og en 12-årig, som har vidt forskellige forudsætninger og interesser. De ønsker ikke at se de samme programmer, og det kan vi bedst imødekomme på to forskellige børnekanaler, siger Gitte Rabøl.

Det betyder blandt andet også, at DR Ramasjang i fremtiden for eksempel vil sende »nyheder for børn«.

DR2 skal have en ny profil, hvor nyheder og aktualitet ifølge DR vil få en langt mere fremtrædende rolle på kanalen. Kanalen skal fremover sende hele døgnet.

- Den skal ikke bare sende de seneste nyheder, den skal i højere grad behandle nyhederne, levere analysen, perspektiverne og baggrunden. DR2 skal være en kanal med både vid og bid – og med plads til seriøsitet og skarp samfundssatire, siger DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

Den samlede kanalomlægning forventes gennemført i første halvdel af 2013.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.