Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DR klar med ny TV-kanal inden februar

Om mindre end 14 dage er DR klar med en ny TV-kanal, der er målrettet seere, som endnu ikke har rundet 40 somre.

Danmarks Radio, DR-byen, Ørestaden på Amager.
Danmarks Radio, DR-byen, Ørestaden på Amager.

28. januar blænder DR op for den nye TV-kanal DR3, der kommer til at fokusere på dokumentar, videnskab, sport, fiktion humor og musik.

Målet er at få de yngre seere til at sætte sig tilrette foran flimmerkassen.

- DR3 er det bedste udgangspunkt, DR nogen sinde har haft for at levere TV af høj kvalitet til de yngre seere. Public service er for alle, og med det nye programtilbud på DR3, der tilsammen underholder, udfordrer, lægger op til debat og giver indsigt og udsyn, er det mit håb, at de 15-39-årige tager kanalen til sig, siger DRs generaldirektør, Maria Rørbye Rønn.

- DR3 er lige om hjørnet, og med sidste års revitalisering af DR1 er flere centrale elementer på plads i arbejdet med vores strategi »Et skarpere DR«, fortsætter hun.

DR vil med DR3 skabe en kanal, der »bider sig fast og lærer fra sig«, og den nye kanal bliver ifølge kanalchef på DR3, Lotte Lindegaard, ikke bange for at prøve noget nyt med en modig og humoristisk tilgang til indholdet.

- Samtidig rummer DR3 de traditionelle public service-kvaliteter; at udfordre og oplyse. Jeg er stolt over de mange nye tilbud til seerne, som blandt andet gør os klogere på videnskab, giver plads til musikken og fortæller rammende og rørende historier i vores dokumentarprogrammer, siger Lotte Lindegaard.

Lanceringen af DR3 er starten på en større omlægning af DRs TV-kanaler. Senere på året skal profilen på DR2 ændres, så der kommer mere fokus på nyheder og aktualitet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.