Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DR: Babett tabte til en værdig modstander

Argentinske skuespillere slog skandinaviske i opløbet om nogle af TV-verdenens fineste priser.

Det er helt sindssygt på den gode måde, at Sidse Babett Knudsen overhovedet er blevet Emmy-nomineret for sin rolle som statsminister Birgitte Nyborg i tv-serien Borgen, mener DRs dramachef Piv Bernth.
Det er helt sindssygt på den gode måde, at Sidse Babett Knudsen overhovedet er blevet Emmy-nomineret for sin rolle som statsminister Birgitte Nyborg i tv-serien Borgen, mener DRs dramachef Piv Bernth.

Skuespilleren Sidse Babett Knudsen måtte se sig slået på målstregen ved de internationale Emmy-uddelinger, der fandt sted i går i New York.

Sidse Babett Knudsen var nomineret som bedste kvindelige skuespiller i en ikke-amerikansk tv-produktion for sin rolle som statsminister Birgitte Nyborg i serien "Borgen".

Prisen gik i stedet til den argentinske skuespillerinde Christina Banegas for hendes præstation i TV-serien "Televisión por la inclusíon".

- Selvfølgelig er vi ærgerlige over, at Sidse ikke vandt, det havde hun fortjent, men hun tabte til en værdig modstander, siger DRs dramachef, Piv Bernth, i telefonen fra New York.

- Hvi man taber til en, der er god, så er det lettere at bære.

Piv Bernth siger også, at uanset om man vinder eller ej, så medfører alene en nominering til den fornemme pris en masse god opmærksomhed på mange forskellige planer.

- Det er godt for DR, det er godt for "Borgen", og det er godt for Sidse. Toppen af poppen er selvfølgelig at få prisen, men når der er 1000 kandidater i hver kategori, så er det jo helt sindssygt - på den gode måde - bare at være blandt de fire sidste. Så vi er glade. Vi har haft en skøn aften og hygget os.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Sidse Babett Knudsen, der i nat, amerikansk tid, stadig var til afterparty.

Med til prisuddelingen og festen i går var også den norske skuespiller Stein Winge, der var nomineret til prisen som bedste mandlige skuespiller for sin rolle i den norske TV-serie "Koselig med peis". Stein Winge måtte sig se forbigået af Dario Grandinetti, der spiller over for  Christina Banegas i ""Televisión por la inclusíon".

Ved den internationale Emmy-prisuddeling i 2008 var Sofie Gråbøl nomineret som bedste kvindelige hovedrolle for rollen som Sara Lund i »Forbrydelsen«, men hun vandt heller ikke. Til gengæld er DR-produktionerne "Rejseholdet", "Nikolaj og Julie", "Ørnen" og Livvvagterne" alle tidligere blevet hædret.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.