Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Min udsigt

Dorthe Nors: Nogle gange skriver jeg uden at få hænderne op af lommen

Dorthe Nors, der i efteråret kommer med en ny bog, har - igen - fået international succes. Denne gang med den seneste roman, »Spejl skulder blink«, der for nylig udkom i USA og blandt andet fik en stor, rosende anmeldelse i The New York Times. Her fortæller hun om den udsigt, der skifter efter hvor i verden, hun er.

»Forbindelsen er en sti mellem mig og verden. En adgang. Stien er det konstante i udsigten, og lige nu er det hedebølge,« skriver Dorthe Nors
»Forbindelsen er en sti mellem mig og verden. En adgang. Stien er det konstante i udsigten, og lige nu er det hedebølge,« skriver Dorthe Nors

I går skrev jeg på terrassen. I dag sidder jeg under kastanjen. For en måned siden skrev jeg i en lufthavn med udsigt til ham, der gjorde rent på toiletterne. Et par dage før det var udsigten Herengracht, Amsterdam. Det var varmt. Der var mennesker, som sejlede i udsigten. I morgen sidder jeg sikkert under kastanjen igen. Hvis det regner, sætter jeg mig ind på kontoret med udsigt til den plakat, jeg købte i Bruxelles.

Men om et par uger er det Manhattan. How are you, mam? Indtil det bliver Boston, så Minneapolis, og dermed Mississippifloden. Jeg glæder mig til Mississippi i udsigten. Der er noget magisk over den. Jeg skriver gerne, mens jeg ser på den.

Nogle gange skriver jeg uden at få hænderne op af lommen. Så står jeg bare og glor, for udsigten skifter hele tiden. Jeg flytter den med mig. For at komme frem til den skal der være en forbindelse. Forbindelsen er en sti mellem mig og verden. En adgang. Stien er det konstante i udsigten, og lige nu er det hedebølge. Når det bliver frokost, tager jeg op til fjorden. Så går jeg ad stien mellem klitroserne ud til vandet. Det ligger for enden, og jeg vil kaste mig i det.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.