Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dobbeltsejr til Affleck ved Golden Globe

Hollywood-stjernen Ben Affleck vandt to priser for filmen »Operation Argo« ved nattens Golden Globe-uddeling. Der var ingen pris til det danske bidrag, »En kongelig affære«.

Ben Afflecks film skildrer en opsigtsvækkende redning af otte amerikanske diplomater i Iran i 1980
Ben Afflecks film skildrer en opsigtsvækkende redning af otte amerikanske diplomater i Iran i 1980

I 1997 slog Ben Affleck igennem som skuespiller og manuskriptforfatter med filmen »Good Will Hunting«, der blandt andet indbragte ham en Oscar. Siden har hans karriere mest været præget af romantiske komedier af meget skiftende kvalitet, men nu har Affleck scoret en både kunstnerisk og kommercielt hit med filmen »Operation Argo«.

Filmen, der skildrer en opsigtsvækkende redning af otte amerikanske diplomater i Iran i 1980, indbragte natten til mandag Ben Affleck to prestigefyldte Golden Globe-priser - bedste dramafilm og bedste instruktør.

Golden Globes ses som et forvarsel til Oscar-priserne, der uddeles 24. februar, og »Operation Argo« er da også blandt de nominerede til prisen for bedste film. Det har dog vakt opsigt i filmbranchen, at Affleck ikke er nomineret til en Oscar som bedste instruktør.

I modsætning til Oscar-uddelingen uddeler Golden Globes to priser for bedste film. Der er også en pris for bedste musical/komedie, og her vandt den seneste filmatisering af »Les Misérables«. Der var også priser til to af filmens stjerner, nemlig Hugh Jackman og Anne Hathaway.

På dramafronten blev Daniel Day-Lewis og den forholdsvis ukendte Jessica Chastain kåret som bedste skuespillere. Day-Lewis anses også som storfavorit til en Oscar for sin rolle som Abraham Lincoln i Steven Spielbergs storfilm »Lincoln« om den amerikanske præsident.

Hør stjernernes reaktion på at få en Golden Globe - på Youtube.

Golden Globes uddeler også priser til TV-programmer, og her blev serien »Homeland« den store vinder. Ikke alene fik den prisen som bedste dramaserie. De to hovedrolleindehavere - Damian Lewis og Clare Danes - vandt også en gylden globus hver.

Prisen for bedste komedieserie gik til HBO-serien »Girls«, hvis blot 26-årige skaber, instruktør, forfatter og hovedrolleindehaver, Lena Dunham, også vandt prisen for bedste kvindelige hovedrolle i en komedie.

Den meget populære serie »Downton Abbey« måtte nøjes med en enkelt pris, nemlig prisen for bedste kvindelige birolle, der gik til Maggie Smith for rollen som enkegrevinde Violet.

Den danske film »En kongelig affære« var også nomineret, men Hollywoods udenlandske pressekorps, der uddeler Golden Globes, valgte i stedet den fransk-østrigske »Amour« som årets bedste udenlandske film.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.