Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DMI: Der er risiko for, at Roskilde Festival regner væk

Tirsdag og ugen ud kan regnen vælte ned over Roskilde, oplyser DMI.

Roskilde Festival har netop meldt om alt udsolgt af de 80.000 partout-billetter, der er sat til salg til årets festival.

Selve musikken spiller fra onsdag i næste uge til om lørdagen, men allerede nu på lørdag åbnes der for campingpladsen, hvor festivalfolket som altid vil drikke sig i hegnet og gå på eventyr i hinandens lejre.

Men det kan blive nogle våde eventyr i år. Meget våde. Det oplyser DMI til metroxpress.

»Indtil mandag ser det meget godt ud. Der kommer nogle byger, men det bliver hovedsageligt tørt. Der er dog en frisk vind,« siger meteorolog Anja Bodholdt, der ikke har mere godt at sige om vejret.

»Det sker desværre noget om tirsdagen, som gør at det altså bliver vådt. Alle prognoser siger, at tirsdag bliver en dag med regn,« lyder det fra DMI.

Og desværre er der ingen opklaring i sigte, når vi bevæger os ind i musikdagene.

»Nu er det en uge frem i tiden, og der bliver det usikkert, for det er noget meget ustadigt vejr, vi går ind i. Men jeg tør næsten godt sige, at det bliver dage med regn.«

Erfarne festivalfolk husker både 1997 og 2007 som nogle forfærdelige regnvejrsår, og måske er der noget med det 7-tal, for DMI vil ikke udelukke, at dyrskuepladsen også sejler væk i år.

»Der er i hvert fald potentiale for, at der kan blive dannet nogle kraftige byger. Det ser ud til, at der kommer perioder med deciderede regnfronter,« siger Anja Bodholdt.

Hun kan heller ikke give særligt gode prognoser på temperaturen, med mindre man fik sommer nok for denne gang med mandagens flotte vejr.

»Det ser ud til at blive 17-19 grader i dagstimerne og så ned omkring 10-13 grader mange af nætterne,« lyder det fra DMI.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.