Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Distortion-post: Folk der har det ufedt, over stregen Berlingo-bashing, og hvorfor du skal ryge pot i stedet for hash

Dagens Distortion-post samler op efter gadefesten på Vesterbro, der bød på konfettiregn og containerclubbin'. Derudover kan du læse om hvorfor Distortions grundlægger mener, at du skal lære at tage stoffer med manér, og hvornår Berlingo-bashing virkelig går over stregen.

En gæst tager sin fez tilbage fra to dansende piger under torsdagens Distortion-festligheder på Vesterbro.
En gæst tager sin fez tilbage fra to dansende piger under torsdagens Distortion-festligheder på Vesterbro.

Mens Berlingske druknede i konfettiregn og fik en sidste dans til »Love is in the air« til Gaystortion på Flensborggade, lagde Distortion låg på årets sidste gadefester på Vesterbro.

Lige så topfedt konfetti er, når man står med armene i vejret i solnedgangen og skråler med på gamle disconumre, mindst lige så besværligt er det at få fejet de genstridige glimmerflager væk dagen efter. Heldigvis for torsdagens glade Distortion-deltagere er det Københavns Kommunes alt for fede teams hovedpine, og hvordan de har klaret det, kan du se hos Metroxpress, der har samlet en række ret vilde før og efter billeder.

Hvis man skal dømme ud fra billederne, har Twitter-brugeren Rasmus Bredde og hans kolleger gjort et fantastisk stykke arbejde.

Folk der har det ufedt

Trods den flotte rengøring, er det dog ikke alle, der er lige begejstrede for konceptet. Vi advarede allerede i onsdags om risikoen for at støde på folk, der ikke deler din glæde over tramperfest i deres kvarter, og et par af dem kan du møde ovre hos Vice. Mød Nanna fra Guldbergsgade, der udstyrer sine børn med høreværn og flygter til den anden side af Jagtvej.

»Det er ikke noget plads til børn. Det er meget invasivt. Vi er jo nødt til at evakuere. Men faktisk så er der kedeligste, at jeg ikke længere kan deltage som før i tiden, fordi jeg har fået børn,« siger hun.

Mød også beboerne fra Kirkekareens gård, der under Distortion sætter et vagthold ind i portenene bestående af gårdens unger, der for at holde tis og andet møg ude bliver bevæbnet med vandpistoler. Måske en meget god idé lige at sende disse gode folk en tanke næste år, inden tissetrangen bliver alt for slem og urmennesket tager over.

Folk fra Frederiksberg, der har det ufedt

En af de helt store diskussioner på de sociale medier i går var netop, om Distortion er fedt eller ej, og om det er okay, at man per definition er en sur gammel type, hvis man indtager et Distortion-kritisk synspunkt.

»Jeg formastede mig i går aftes til at skrive en facebook-opdatering om det - efter min opfattelse - belastende i, at horder af pissende og larmende typer hærger byen en almindelig onsdag aften. Reaktionerne var forventelige: Jeg er cirka 300 år gammel. Mavesur. Hører til i hjørnelogen i Muppet Show. Og burde i øvrigt hurtigst muligt forføje mig til Hanstholm, Hvidovre eller bare en øde ø.« skrev Henrik Qvortrup på Facebook.

Hop over på dit yndlings sociale medie, hvis du vil være med i debatten, der skulle rase under hashtags som #tisstortion.

Distortiongrundlægger: Tag stoffer med manér og ryg pot i stedet for hash

Ugens største modtager af naboklager er givetvis Distortions grundlægger Thomas Fleurquin. Ham har Vice fanget under onsdagens gadefest på Nørrebro for at finde ud af, hvad der er ungdommens største problem.

»De tager ikke stoffer på den rigtige måde og drikker sig for fulde på den dumme måde. I stedet burde de tage stoffer med manér. Det er fint at slippe sig selv fri, men alkohol er ikke altid det bedste. Når man ser på festivallandskabet i Danmark, så synes jeg, der er meget af det der vikinge-råberi og øldrikkeri. I England tager folk så alt for meget kokain, og jeg kan ikke lide kokain, kokain er nederen. Folk tager ikke de gode stoffer, folk er ikke bevidste om deres rus – for eksempel ryger folk hash i stedet for pot, og drikker seks øl i stedet for at drikke to«

Der er altså stadig en anarkist gemt i maven på manden, der ellers har måttet se sin regelløse piratfest udvikle sig fra et ustyrligt monster til en nøje planlagt kommunalstyret byfest.

»Jeg mener, at alle regler er guidelines, og folk, der følger reglerne, er farligere end folk, der ikke følger dem. Systemet er altid forsinket i forhold til mennesket,« lyder det.

Next level Berlingo-bashing og crazy container clubbin'

Onsdag tog en flok dakke dak-trampere deres had til Berlingo'er til et nyt niveau og havde tydeligvis glemt alt om regler og system, da de gav en stakkels bil en ualmindelig hård medfart ved Slotsgade på Nørrebro.

Som TV2 Lorry fortæller, blev bilen kort sagt danset halv ihjel, og det fik flere til at spørge om, hvorfor politiet ikke brød ind og fik de unge mennesker jaget væk fra bilen. Det forsøgte politiet selvfølgelig også på, men det endte med, at politiet måtte trække sig, fortæller vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen fra Københavns Politi.

»Vi sendte betjente derhen i civilt tøj for at tage bestik af situationen. Det endte med, at nogen kastede øldåser mod betjentene. Da betjentene anholdte dem, der havde kastet øldåser, endte det med tumult. Hvis vi var begyndt at anholde flere, var det blevet farligt for vores betjente. Det er døduheldigt, at det går ud over en bil, men det er bedre, end at borgere og betjente kommer til skade,« siger Henrik Møller Jakobsen til TV 2 Lorry.

På Vesterbro i går var der også nogen, der forvekslede en container med et dansegulv. Her fik politiet dog hurtigt sat en stopper for løjerne.

Hvis du stadig har bare en lille smule krudt tilovers guider Soundvenue til de fedeste fester i dag, som hovedsagligt er at finde på Refshaleøen. Så hop på cyklen og tag endnu en tørn, hvis du ellers har energien.

 

 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.