Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Disney truer amerikansk stat: Drop homolov

En række filmstudier truer med at boykotte staten Georgia, hvis den vedtager en ny diskriminerende lov.

Disney truer med at boykotte staten Georgia.
Disney truer med at boykotte staten Georgia.

Den amerikanske stat Georgia er et populært sted at indspille for mange af de store filmstudier. Marvel har blandt andet filmet de kommende storfilm "Captain America: Civil War" og "Guardians of the Galaxy 2" i sydstaten for nylig.

Men nu truer filmmastodonterne og en række underholdningskanaler med at boykotte staten, med henvisning til at en ny religiøs lov kan blive vedtaget.

Lovforslaget, som endnu mangler at blive underskrevet af Georgias Guvernør, Nathan Deal, bliver nemlig anset som diskriminerende mod homoseksuelle. Det skriver Variety.

Hvis loven træder i kraft, kan præster undlade at vie personer af samme køn, og trosbaserede organisationer kan nægte at ansætte ansøgere, hvis deres levevis strider imod organisationens religiøse tro.

I en pressemeddelelse truer Disney og Marvel derfor staten med, at de fremover vil søge andre græsgange, hvis loven træder i kraft.

- Disney og Marvel er inkluderende firmaer, og selv om vi har haft store forventninger til at filme i Georgia, vil vi planlægge at tage vores forretning et andet sted hen, hvis lovgivning, der tillader diskrimination, bliver skrevet ind i statens lov, siger en talsmand for Disney ifølge Variety.

Og en række andre underholdningsfirmaer følger trop. AMC Networks, der står bag den populære zombie-serie "Walking Dead", truer også med at filme i en anden stat, hvis guvernøren underskriver den nye lov.

- Som firma finder AMC Networks enhver form for diskrimination forkastelig. Vi bifalder guvernør Deals lederskab, som har afvist en tidligere version af denne splittende lovgivning, og opfordrer ham til også at afvise den nuværende version, skriver firmaet i en erklæring.

/ritzau/FOKUS

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.