Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Kommentar

Direktørens farvel til Wonderful Copenhagen var uundgåeligt

På et eller andet tidspunkt måtte der være en, der trak stikket på Wonderful Copenhagens direktør Lars Bernhard Jørgensen efter den økonomiske skandale i kølvandet på Eurovision Song Contest. At det endte med at blive ham selv må blot ses som en høflig gestus fra den nye bestyrelsesformand.

Direktøren i Wonderful Copenhagen gennem over 20 år, Lars Bernhard Jørgensen, trækker sig fra sin stilling som følge af Eurovision-skandalen. Samtidig stiller ni ud af ti bestyrelsesmedlemmer deres mandat i bestyrelsen til rådighed. Foto: Jeanne Kornum/Scanpix 2015.
Direktøren i Wonderful Copenhagen gennem over 20 år, Lars Bernhard Jørgensen, trækker sig fra sin stilling som følge af Eurovision-skandalen. Samtidig stiller ni ud af ti bestyrelsesmedlemmer deres mandat i bestyrelsen til rådighed. Foto: Jeanne Kornum/Scanpix 2015.

På et eller andet tidspunkt måtte der være en, der trak stikket på Wonderful Copenhagens direktør, Lars Bernhard Jørgensen. At det endte med at blive ham selv, der undgik en fyring ved at forlade sin stilling efter den økonomiske skandale ved afviklingen af Eurovision Song Contest i København sidste år, må blot ses som en høflig gestus fra den nye bestyrelsesformand, Peter Højland, efter 20 års lang og trofast tjeneste.

For Lars Bernhard Jørgensens evne til at holde fast i egen taburet har været enestående. Et par håndfulde af organisationens folk er blevet fyret, en underdirektør og en række folk inklusive bestyrelsens formand er forsvundet, men Bernhard Jørgensen, der hele vejen har haft det endelige ansvar, har nægtet at gå selv. Sikkert al den stund, at han ikke mener, han har gjort noget forkert.

Vi ved det ikke. Manden har været lukket i som en østers, lige siden han efter den store finale på Refshaleøen i maj stod på nationalt TV og slog ud med armene i jubel over det storslåede arrangement, som, efter hans eget udsagn, var en milliard kroner værd i brandingværdi for København.

Selv ikke den meget skarpe kritik, som Erhvervsstyrelsen i december rettede mod fonden Wonderful Copenhagens håndtering af sagen, har hidtil kunnet rokket ved direktøren eller den bestyrelse, der holdt hånden over ham. Indtil nu.

For ikke nok med, at Lars Bernhard Jørgensens æra nu endegyldigt synes at være slut, så sætter ni ud af ti medlemmer af bestyrelsen samtidig deres mandat til rådighed i bestræbelsen på at genskabe legitimiteten og tilliden til Wonderful Copenhagen samt genskabe den ro og det engagement i organisationen, som der så længe har været behov for.

Og det er da også på tide, at den sidste tarvelige glimmer nu fejes bort fra WoCos renommé, så en ny fremtid for København kan begynde uden de gamle skeletter i skabet.

Og uanset hvor dygtig bestyrelsen eller Lars Bernhard Jørgensen som direktør i øvrigt har været på andre parametre, så ville det have været umuligt eller meget svært at se dem samlet stå i spidsen for den næste storstilede kulturbegivenhed i det københavnske bybillede.

Tilliden hos borgerne – og ikke mindst hos en stor del af de københavnske politikere – er væk.

København skal også i fremtiden kunne være arrangør af store kulturbegivenheder med WoCo som partner – det hører sig til i en by af denne størrelse – men man bør samtidig gøre sig nogle alvorlige overvejelser om, hvad man gerne vil brande sig på og hvorfor.

Er en Eurovision Song Contest, hvis kunstneriske værdi kan ligge på en pailletknap, det rette arrangement at smide flere hundrede millioner kroner efter? Kan man bruge penge bedre og mere målrettet andre steder?

Det er det store arbejde, den nuværende bestyrelsesformand, Peter Højland, med en ny direktør og en ny generation i Wonderful Copenhagens ledelse nu skal til at tage fat på.

Tilbage er der så bare at krydse både ben og fingre for, at de kommende deltagere ved det danske grand prix i Aalborg til februar er så dårlige, at Danmark minimerer sine chancer for at vinde det internationale grand prix i Wien senere på året. For det scenarie vil ikke være til at bære – hverken for WoCo, DR eller alle os der i sidste ende skal betale festen.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.