Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Dicte« får en lunken modtagelse

Anmelderne giver TV 2s nye krimisatsning »Dicte« en lunken modtagelse. Alle er dog enige om, at Iben Hjejle gør det godt som både hårdkogt og skrøbelig krimireporter i det jyske.

Iben Hjejle spiller den nyligt fraskilte journalist Dicte Svendsen, der med datteren Rose er vendt hjem til sin fødeby, Aarhus. En by, hun ellers har forsøgt at lægge bag sig.
Iben Hjejle spiller den nyligt fraskilte journalist Dicte Svendsen, der med datteren Rose er vendt hjem til sin fødeby, Aarhus. En by, hun ellers har forsøgt at lægge bag sig.

TV 2 har haft svært ved at bide skeer med DRs dramaafdeling i de senere år. Med sikre seer-hits som »Forbrydelsen«, »Borgen« og »Broen« har DR sat sig solidt på tronen for dansk tv-fiktion i serieform, mens TV 2 senest har brændt fingrene med blandt andet »Den som dræber«, der kun fik en enkelt sæson på skærmen.

Og det ser ikke ud til, at DRs position bliver udfordret lige foreløbig. I hvert fald ikke hvis man spørger tv-anmelderne, der stort set over hele linjen giver TV 2s nye krimisatsning »Dicte« en lunken modtagelse. Historien om den enlige mor og kriminalreporter Dicte Svendsen, der fra Dagbladets lokalredaktion i Aarhus slås med et rodet privatliv og den jyske underverden, er ganske enkelt for skabelonagtig og forudsigelig.

- I sin sammenkøring af tilforladelig krimi og privat, opbyggeligt livsstilsdrama kunne TV 2 sådan set lige så godt have kørt videre med hedengangne »Anna Pihl«, der også blandede familie- og parforholdsproblemer med blå blink, skriver Berlingskes anmelder Jakob Steen Olsen og giver de første afsnit af »Dicte« tre stjerner.
Det samme gør B.T.s Niels Lind Larsen, der mener at selve krimidelen i første afsnit blev »vel firkantet og hovsa-agtig«:

- Nytilflytteren Dicte vidste i modsætning til politiet, hvor man køber hash i Aarhus. Lige netop det pizzeria havde tilfældigvis forbindelse til det lig, Dicte tilfældigvis havde fundet på havnen, og næppe havde hun bevæget sig ud i byen for at lede efter vidner, før hun tilfældigvis rendte ind i næste offer for det, der ligner organiseret rugemorhandel. Det er simpelthen for tyndt og provinsielt. Så lille er Aarhus heller ikke, skriver B.T.s anmelder.


 
Lidt mere positiv er man hos Ekstra Bladet og Jyllands-Posten, der begge giver første afsnit i serien fire stjerner.

- Humor, genkendelighed og en god historie prægede første afsnit, skriver Jyllands-Postens Henrik Lyding, mens Ekstra-Bladets Henrik Queitsch mener, at første afsnit var »godt tænkt både tematisk og spændingsmæssigt«.

- Jeg var betydeligt bedre underholdt end tilfældet var med tredje, krampagtige sæson af »Forbrydelsen«, skriver Queitsch.

Samtlige anmeldere er dog enige om at Iben Hjejle gør det godt som snushane i det jyske, og at hun har en eminent evne til at formidle det skrøbelige og det hårdkogte i én person.

- Iben Hjejle er i sit es, handlekraftig og rapkæftet, som kriminalreporteren Dicte, der kan slutte sig til den efterhånden alenlange række af superkompetente, kvindelige, danske seriehelte, skriver B.T.
  

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.