Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF kræver Radio24syv flyttet til Jylland

Dansk Folkeparti stiller krav om at flytte Radio24syv til Vestdanmark før forhandlinger om nyt medieforlig.

Hvis det står til Dansk Folkeparti, må Radio24syv's kanalchef Jørgen Ramskov indstille sig på at flytte kanalen til Jylland (Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2017)
Hvis det står til Dansk Folkeparti, må Radio24syv's kanalchef Jørgen Ramskov indstille sig på at flytte kanalen til Jylland (Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2017)

Dansk Folkeparti kræver Radio24syv flyttet ud af København og til Vestdanmark. Det skriver DR Nyheder.

Partiet har tidligere foreslået at flytte radiokanalen til Jylland. Men partiet gør det nu til et decideret krav til regeringen før forhandlingerne om et nyt medieforlig, der indledes efter påske.

- Det er et meget vigtigt krav for os, siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl til DR Nyheder.

Ifølge Dansk Folkeparti er det udtryk for geografisk ubalance, når de to nationale taleradioer - Danmarks Radios P1 og Radio24syv - begge ligger i København.

Derfor skal den ene radiokanal flyttes ud af København og til Vestdanmark. Det vil være mest oplagt at flytte Radio24syv til Aarhus, lyder det fra Kristian Thulesen Dahl.

- En stor del af vores fælles oplevelse af, hvad det er for et land, vi lever i, kommer fra medierne. Og vi ved, at man rapporterer i udgangspunktet derfra, hvor man selv ser tingene, siger Kristian Thulesen Dahl til DR Nyheder.

Radio24syvs sendetilladelse udløber i oktober 2019. Det skal skrives ind i et kommende medieforlig, at kanalen herefter skal flytte, lyder det fra DF.

Kulturminister Mette Bock (LA) vil efter påske fremlægge regeringens bud på et medieforlig. Først herefter vil hun kommentere forslaget. Det oplyser hun til DR.

Socialdemokratiet bakker op om forslaget.

Radio24syvs chefredaktør, Jørgen Ramskov, siger til DR, at en flytning vil betyde, at man ikke kan lave Radio24syv, som vi kender det i dag.

/ritzau/

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.