Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Det slører stadig«-producent: Vi bliver misforstået!

Medproducent af indvandrersatiren »Det slører stadig«, Mora Rahgozar, mener ikke, at programmet gør grin med islam, sådan som kritikere har hævdet.

Vi laver satire om kulturelle fordomme som går begge veje, siger en af skuespillerne fra DR2s indvandrersatireprogram.
Vi laver satire om kulturelle fordomme som går begge veje, siger en af skuespillerne fra DR2s indvandrersatireprogram.

DR2s satireprogrammet »Det slører stadig«, der bliver lavet af en gruppe unge indvandrerkvinder, får en hård medfart af enkelte kritikere på programmets Facebookside, der mener, at programmets sketches om tørklæder, burkaer og unge indvandreres omgangsformer gør grin med islam.

Det ærgrer programmets medproducent, Mora Rahgozar, da det aldrig har været intentionen, siger hun:

- Vi føler, vi er blevet misforstået, for vi har ikke på noget tidspunkt ønsket at diskutere religion - for vi gad slet ikke den debat. Vi gør ikke grin med tørklæder. Hensigten var at gøre grin med opfattelsen af tørklædet og de fordomme folk har om piger som bærer tørklæde, siger Mora Rahgozar.

Facebook: Er det satire, eller går programmet over stregen? Del din mening.

De medvirkende er kede af, at programmet opfattes som en provokation, og er noget overraskede over at debatten har taget denne drejning.

- Det har ikke været vores hensigt at fornærme eller støde islam eller andre religioner. Vi mener bestemt heller ikke, at det er det vi gør. Vi laver satire om kulturelle fordomme som går begge veje, siger Naghme Ashabi, der er en af de fire skuespillere i programmet.

De negative kommentarer på programmets Facebook-side kommer både fra nydanskere og etniske danskere, der er muslimer, og rangerer fra det irriterede til det meget kontante.

- Afskyeligt program, skriver Elina Sørensen, mens andre mener, at Allah vil straffe seriens medvirkende.

På programmets Facebookside er der dog også mange nydanskere, der er positive.

- Programmet er bare genialt ! - med sine plusser og minusser ... de muslimer, der kritiserer programmet skulle hellere kigge sig selv i spejlet og spille mindre hellige, skriver Hakim El-Turko.

- Huggeligt at følge jer, skriver Gülüzar A. Üsüdür, der bevidst fejlstaver »hyggeligt« på »nydansk«, sådan som det bliver gjort i en løbende sketch i programmet.

Medproducent Mora Rahgozar siger, at pigerne bag programmet, der tæller Sarah Al Naser, Ellie Joker, Naghme Ashabi og Ajla Prohic, er glade for opbakningen, og at det er den, de lige nu vælger at fokusere på.

- Vi har kun lavet programmet for at bygge bro mellem nydanskere og etniske danskere ved at nedbryde fordomme - og for at tage pis på os selv, siger Mora Rahgozar.

Facebook: Er det satire eller går programmet over stregen? Del din mening.

DR2s programansvarlige Peter Gren kalder kritikken på Facebook-siden som noget man må forvente fra »radikale og yderligtgående«.
 
- Alle mulige bliver fornærmede. Vi kan ikke gardere os imod det. Det er ikke det samme som at sige, at det er formålet at fornærme, men god satire er nu engang kendetegnet ved at skabe reaktioner, siger Peter Gren, der understreger, at kritikken ikke vil føre til ændringer i programmet.

Enkelte af kommentarer på programmets Facebook-side har karakter af trusler, og dem tager programmets tilrettelæggere afstand fra, men ønsker ikke at kommentere dem yderligere. Truslerne giver ikke anledning til konkret frygt, siger Peter Gren, der dog også siger, at DR har taget forholdsregler.

- Vi har professionelle sikkerhedsfolk som monitorer situationen løbende, siger Peter Gren.

»Det slører stadig« bliver vist i aften på DR2 kl 21.50, og fortsætter derefter i endnu 14 afsnit.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.