Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Det skrev vi om Ghita Nørby 9

Det skrev vi om Ghita Nørby

I konflikt med Det Kgl. Teater. I 1990 opstår en konflikt mellem hende og ledelsen af Det Kgl. Teater i en periode, hvor teatret er ramt af store besparelser. De er tilsyneladende uenige om forholdene omkring hendes orlov i forbindelse med indspilningen af Bille Augusts Bergman-film »Den Gode Vilje.«  Men det er ikke kun reglerne for orlov, der går Ghita Nørby på - det er hele ledelsesstilen. I en kronik i Politiken får hun rettet skarp kritik imod den nye leder af teateret, Boel Jørgensen. Den »ligegyldige elskværdighed« og de »kunstige foranstaltninger og intellektuel kaffeslabberas« mener Nørby ikke hører hjemme på et teater. Og den slags er hun ikke bleg for at udtale sig om.

Weekendavisen, den 9. marts 1990.

Om det Berlingske Arkiv

Skal du skrive en bog? Lave historisk research? Se her hvordan du får adgang til Berlingskes unikke samling af avisudklip fra 1930 til 1989 og slip for at gennemgå kilometervis af mikrofilm. Arkivet indeholder omkring 70.000 kuverter. En meget stor samling med materiale om utallige personer - politikere, embedsmænd, skuespillere, musikere, forskere, forbrydere og så videre. Tilsvarende har vi samlinger af udklip om et emne eller begivenhed. Læs mere her.

Giv en avisforside i fødselsdagsgave.

Få en digital højopløst kopi til for eksempel plakat. Læs mere her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.