Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Det skrev vi om Ghita Nørby 8

Det skrev vi om Ghita Nørby

En dame der holder på sin ret. Ghita Nørby er ikke bange for at sige sin mening, heller ikke selvom det har konsekvenser for hendes job. Uenigheder mellem hende og Det Kgl. Teaters skuespilchef i 1980, Lone Bastholm, satte en stopper for hendes jubilæumsforestilling - i hvert fald blev den planlagte opsætning af Ibsens »Hedda Gabler« aflyst, fordi de to ikke kan blive enige om, hvordan hovedrollen skal spilles.

BT, den 1. august 1980.

I stedet bliver en ny forestilling sat op et par måneder senere i januar 1981. »Glade Dage«, som den hedder,  skal imidlertid ikke være nogen jubilæumsforestilling - det vil Ghita Nørby ikke have. Hun bryder sig ikke om den måde teateret fejrer jubilæer på, og »så er 25 år jo heller ikke så meget.« Ifølge skuespillerinden selv altså.

BT, den 21. januar 1981.

Om det Berlingske Arkiv

Skal du skrive en bog? Lave historisk research? Se her hvordan du får adgang til Berlingskes unikke samling af avisudklip fra 1930 til 1989 og slip for at gennemgå kilometervis af mikrofilm. Arkivet indeholder omkring 70.000 kuverter. En meget stor samling med materiale om utallige personer - politikere, embedsmænd, skuespillere, musikere, forskere, forbrydere og så videre. Tilsvarende har vi samlinger af udklip om et emne eller begivenhed. Læs mere her.

Giv en avisforside i fødselsdagsgave.

Få en digital højopløst kopi til for eksempel plakat. Læs mere her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.