Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Det skrev vi om Ghita Nørby 6

Det skrev vi om Ghita Nørby

Farvel til uskylden. I starten af sin karriere spiller Ghita Nørby altid den samme rolle i teater og film: Den yndige og lattermilde ungpige - ingenue'en - der får sin helt til sidst. I 1960'erne begynder hun at skubbe uskylden til side og spiller nogle mere vovede, for ikke at sige frække, roller. I filmen »Rikki og mændene«, hvor hun i sin hovedrolle har hele tre elskere, beskriver Berlingske anmelder hende som »ung, lækker, moderne - hård i lakken, men også varm under den.«

Berlingske Tidende, den 16. oktober 1962.

I teaterstykket »Den Herskende Klasse« leverer hun et stripshow for sin mand i stykket - og for Det Kgl. Teaters publikum selvfølgelig - og det lader til at falde hende meget naturligt.

Om det Berlingske Arkiv

Skal du skrive en bog? Lave historisk research? Se her hvordan du får adgang til Berlingskes unikke samling af avisudklip fra 1930 til 1989 og slip for at gennemgå kilometervis af mikrofilm. Arkivet indeholder omkring 70.000 kuverter. En meget stor samling med materiale om utallige personer - politikere, embedsmænd, skuespillere, musikere, forskere, forbrydere og så videre. Tilsvarende har vi samlinger af udklip om et emne eller begivenhed. Læs mere her.

Giv en avisforside i fødselsdagsgave.

Få en digital højopløst kopi til for eksempel plakat. Læs mere her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.