Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Det skrev vi om Ghita Nørby 4

Det skrev vi om Ghita Nørby

Det folkelige gennembrud. Op igennem slut-50'erne og 60'erne spiller hun med i adskillige danske folkekomedier. Sit store folkelige gennembrud får Ghita Nørby som 25-årig med sin hovedrolle i »Baronessen på Benzintanken« fra 1960, hvor hun spiller over for Dirch Passer og Ove Sprogøe. I filmen spiller Nørby en ung pige, der arbejder på en benzintank men pludselig viser sig at være baronesse, og så skiftes benzintanken ud med et slot. Det forløber naturligvis ikke helt problemfrit, men ganske humoristisk. En klassisk dansk folkekomedie, hvor ungpige-Ghita rigtigt folder sig ud. I artiklen nedenfor viser hun »en række dejlige kostumer« frem, som hun har på i filmen.

Berlingske Tidende Aften, den 25. november 1959.

Om det Berlingske Arkiv

Skal du skrive en bog? Lave historisk research? Se her hvordan du får adgang til Berlingskes unikke samling af avisudklip fra 1930 til 1989 og slip for at gennemgå kilometervis af mikrofilm. Arkivet indeholder omkring 70.000 kuverter. En meget stor samling med materiale om utallige personer - politikere, embedsmænd, skuespillere, musikere, forskere, forbrydere og så videre. Tilsvarende har vi samlinger af udklip om et emne eller begivenhed. Læs mere her.

Giv en avisforside i fødselsdagsgave.

Få en digital højopløst kopi til for eksempel plakat. Læs mere her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.