Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Det skrev vi om Ghita Nørby 2

Det skrev vi om Ghita Nørby

De første år. Ghita Nørbys skuespillerdrømme begynder i starten af 50’erne, hvor hun går til en prøvefilmning hos Nordisk Film, efter hun har set en notits i Berlingske Aften. Rollen får hun ikke, men i 1954 bliver hun - »Kammersanger Nørbys datter« - optaget på Det Kongelige Teaters elevskole. Anmelderne er ikke videre begejstrede til at starte med, som f.eks. i Svend Kragh-Jakobsens anmeldelse af teaterstykket »Søskende« i Berlingske i september 1957, hvor Nørby bliver kaldt en »tør ingenue [fransk: uskyldig, naiv ung pige] uden brand og varme«. Der skulle dog ikke gå mange år, før roserne begyndte at vælte ind fra anmelderne.

Berlingske Tidende, den 9. september 1957.

Om det Berlingske Arkiv

Skal du skrive en bog? Lave historisk research? Se her hvordan du får adgang til Berlingskes unikke samling af avisudklip fra 1930 til 1989 og slip for at gennemgå kilometervis af mikrofilm. Arkivet indeholder omkring 70.000 kuverter. En meget stor samling med materiale om utallige personer - politikere, embedsmænd, skuespillere, musikere, forskere, forbrydere og så videre. Tilsvarende har vi samlinger af udklip om et emne eller begivenhed. Læs mere her.

Giv en avisforside i fødselsdagsgave.

Få en digital højopløst kopi til for eksempel plakat. Læs mere her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.