Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Det skrev vi om Ghita Nørby

Søndag fylder dansk film og teaters førstedame Ghita Nørby 80 år. Tag med på et historisk tilbageblik og læs, hvad Berlingske og BT skrev om skuespillerinden. Vi begynder i 1957.

Det skrev vi om Ghita Nørby

I dag fylder dansk teaters førstedame Ghita Nørby 80 år. I de fleste af de 80 år har hun optrådt på de skrå brædder, tv-skærme og biograflærreder overalt i Danmark.

En af landets største skuespillerinder gennem tiden startede sin karriere med optaget på Det Kongelige Teaters Elevskole i 1954 og fik hurtigt herefter roller i teater, tv og film. Det store folkelige gennembrud kom først i 1960 i filmen »Baronessen fra Benzintanken.« Siden da er Ghita Nørbys karriere kun vokset både i længde og bredde, og den dag i dag er hun stadig stor i den danske filmverden.

Vi har været på jagt i Berlingske arkiver og fundet 11 artikler om den folkekære skuespiller, som du kan se på de følgende sider - præcis som de så ud i avisen - på det slidte gulnede papir.

Om det Berlingske Arkiv

Skal du skrive en bog? Lave historisk research? Se her hvordan du får adgang til Berlingskes unikke samling af avisudklip fra 1930 til 1989 og slip for at gennemgå kilometervis af mikrofilm. Arkivet indeholder omkring 70.000 kuverter. En meget stor samling med materiale om utallige personer - politikere, embedsmænd, skuespillere, musikere, forskere, forbrydere og så videre. Tilsvarende har vi samlinger af udklip om et emne eller begivenhed. Læs mere her.

Giv en avisforside i fødselsdagsgave.

Få en digital højopløst kopi til for eksempel plakat. Læs mere her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.