Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Naturhistorisk museum økonomi

Det fremtidige Statens Naturhistoriske Museum åbner 2022, men mangler endnu penge

Politiken skriver, at Statens Naturhistoriske Museum, der åbner i 2022 stadig mangler mange penge, der kan blive et problem for projektet.

Computerudgave af projektvinder Claus Harboesgaard Pryds forslag til et nyt Statens Naturhistoriske Museum. En nedgravet udstilligsbygning i to etager, der, efter dommerkomiteens mening, løfter bæredygtighedsbegrebet op på et højere niveau.
Computerudgave af projektvinder Claus Harboesgaard Pryds forslag til et nyt Statens Naturhistoriske Museum. En nedgravet udstilligsbygning i to etager, der, efter dommerkomiteens mening, løfter bæredygtighedsbegrebet op på et højere niveau.

Om fem år skal det nye Statens Naturhistoriske Museum åbne. Museet skal samle historisk viden og formidling. I sidste uge vedtog Folketinget, skriver Politiken, en anlægslov for byggeriet. Der er behov for 289 millioner kroner til indretningen.

Ifølge Politiken er problemet, at kun en meget lille del af pengene er fundet, og der mangler endnu 250 millioner kroner i kassen. Disse penge skal findes hos private fonde.

Ifølge Politiken viser nyere beregninger, at prisen på det nye museum faktisk bliver en hidtil forudsat - et sted mellem 356 og 469 millioner kroner ifølge et engelsk konsulentfirma.

Politiken citerer museumsdirektør Peter C. Kjærgaard for, at han er sikker på, at han nok skal finde pengene. Men Politiken refererer fra et direktionsmøde på museet i marts 2015, hvor der blev udtrykt bekymring for udgiftsstørrelsen. Men museet siger til avisen, at oplysningen er forældet og udgifterne skåret ned.

Selve byggesummen for museet er på 950 millioner kroner.

Statens Naturhistoriske Museum erstatter det nuværende  Zoologisk Museum, Geologisk Museum og Botanisk Museum i Botanisk Have i hjertet af København. Byggeriet er det største museumsbyggeri i nyere danmarkshistorie, og det går efter planen i gang i maj 2018.

 

 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.