Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Desperat Harvey Weinstein blev narret af falske e-mails

Den amerikanske filmproducent Harvey Weinstein sendte før sin fyring en desperat e-mail ud til Hollywoods spidser i et forsøg på at inddæmme konsekvenserne af beskyldningerne om seksuelle overgreb. Det har nærmest gjort sagen værre for ham - ikke mindst efter at en ukendt person er begyndt at udgive sig for at være ham i nye e-mails.

En hemmelig »e-mail prankster« har narret både Harvey Weinstein og hans tidligere rådgiver Lisa Bloom, efter at den overgrebsanklagede filmproducent havde udsendt mails, hvori han bad om støtte fra Hollywoods spidser.
En hemmelig »e-mail prankster« har narret både Harvey Weinstein og hans tidligere rådgiver Lisa Bloom, efter at den overgrebsanklagede filmproducent havde udsendt mails, hvori han bad om støtte fra Hollywoods spidser.

Den 65-årige amerikanske filmproducent Harvey Weinstein sendte søndag, kort før han blev fyret, en e-mail ud til en kreds af Hollywoods spidser, hvori han bad om deres hjælp til at redde sit job.

E-mailens indhold giver et indblik i filmproducentens desperation og blev videretweetet mandag af den tidligere redaktør på branchebladet The Hollywood Reporter Janice Min. Weinstein har tillige mailet samme ordlyd til andre filmselskabers direktører, til castingbureauer og diverse medieredaktører.

»Min bestyrelse overvejer at fyre mig. Giv mig en chance for at komme på benene igen, om det så er i et behandlingssted eller et andet sted,« skrev Harvey Weinstein.

Mailen hjalp dog ikke filmproducenten, som mandag blev fyret fra The Weinstein Company, der angiveligt nu overvejer at tage navneforandring for at lægge mest mulig afstand til filmproducenten.

I e-mailen beskriver Harvey Weinstein mange af de beskyldninger om overgreb, som en stribe af kvinder har fremsat i den senere tid, som værende falske, og han bad folk om at sende ham støtte-e-mails, som han kunne vise til sin bestyrelse.

Janice Min undersøgte efterfølgende, hvilke e-mailmodtagere der afviste at støtte Harvey Weinstein, og de tæller blandt andre NBCs vicedirektør, Ron Meyer, direktør for Discovery Channel David Zaslav og den tidligere bestyrelsesformand for Disney Studios Jeffrey Katzenberg.

Janice Min citerede også, uden at angive kilden, at en af e-mailmodtagerne kategorisk havde afvist filmproducentens e-mail med ordene: »no f-cking chance« (»ingen chance i helvede«, red.)

Historien om Weinsteins e-mail har fået en bizar fodnote, da CNN onsdag rapporterede, at en anonym person har udgivet sig for at være Harvey Weinstein og sendt flere mails ud. Den såkaldte »e-mail prankster« har tidligere narret personer i Donald Trumps inderkreds og har nu kastet sig over Weinstein-sagen.

En mail blev sendt til Weinsteins tidligere advokat, Lisa Bloom, der har ført celebre forsvarssager for berømtheder i samme situation som Weinstein. Bloom trak sig forleden fra sin position som Weinsteins advokat som følge af de seneste afsløringer.

Pranksteren sendte en mail til Lisa Bloom med følgende ordlyd, hvori han udgav sig for at være Weinstein:

»Lisa, jeg har haft tid til at overveje tingene, og jeg forstår nu, hvorfor du måtte forlade mit team.«

Lisa Bloom, der troede, at mailen var autentisk, svarede:

»Tak, Harvey ... den nye omgang af betydeligt mere alvorlige beskyldninger var ukendte for mig. Men jeg fortæller intet af det offentligt, fordi det er mellem dig og mig.«

Den falske Weinstein forsøgte at få Bloom til at afsløre mere om sin viden om Weinstein med ordene: »Tal bare frit«, hvilket Lisa Bloom blot besvarede med ordene: »Seksuelle overgreb«.

E-mailene blev videresendt til nyhedsstationen CNN, der forsøgte at få kommentarer fra både Harvey Weinstein og Lisa Bloom, men begge undlod at svare på henvendelserne.

Pranksteren narrede også Harvey Weinstein, idet den anonyme spøgefugl udgav sig for at være tidligere kommunikationsdirektør i Det Hvide Hus Anita Dunn, som filmproduceren angiveligt tidligere havde konsulteret efter den første afslørende historie i The New York Times.

»Jeg er syg - jeg har brug for dit råd,« skrev den virkelige Harvey Weinstein til pranksteren.

»Jeg er sikker på, at du kan finde forløsning, Harvey, men kun hvis du er villig til at være lige så modig som dem, der har fundet styrken til at gå imod dig. Du bør være villig til at acceptere din skæbne og ikke søge at nægte eller miskreditere dem, som din opførsel har påvirket,« skrev den falske Anita Dunn til Harvey Weinstein.

Denne bizarre e-mail-korrespondance sluttede med Weinsteins ord:

»Jeg er enig.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.