Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Den ulækre sandhed: Din skraldespand er fyldt med affald

Foto: Andrianocz/Bigstock
Foto: Andrianocz/Bigstock

Både myndighederne og producenter af køkkenskabe forsøger at skjule det for dig, men RokokoPosten kan afsløre, at din affaldsspand bugner med ækelt, ildelugtende skrald.

Udefra ser alting pænt og rent ud. De lukkede skabe foroven og forneden præsenterer en ensartet, mat overflade i lyst træ med sølvblinkende håndtag og en perfekt pudset kogeø i midten. Intet afslører, at bag det ene skab under vasken gemmer sig væmmelige klumper af skrald, hvis skarpe, kvalme lugte til enhver tid kan ramme den, der vælger at åbne lige præcis dét skab.

»Det er faktisk et ret frastødende syn,« siger biolog Maria Groehne og kigger ned i skraldeposen, der er fyldt helt op. Vi befinder os i et helt almindeligt hjem i en stille forstad et sted i Danmark.

»Her er æggeskaller, en tom konservesdåse med en udefinerbar lage på indersiden, forskelligt slikpapir klistret ind i gammel sovs, et afpillet kyllingelår. Alting lugter og fremstår meget ækelt. Der ligger endda et brugt bind, som nogen har mast ind under noget emballage,« opremser Groehne, der i de seneste fire måneder har besøgt over 500 danske hjem. Mønstret er det samme: Skraldespandene er fyldt med affald.

»Mængden og hyppigheden af affald chokerede mig, da jeg gik i gang med mit skraldeprojekt. Jo flere køkkener jeg inspicerede, desto mere blev jeg klar over, at myndighederne og de virksomheder, der producerer køkkenskabe, har forsøgt at holde skraldespandens sande natur skjult for mig,« siger biologen og henviser til, at hverken regeringen, Folketinget, domstolene eller virksomheder som IKEA, HTH og JKE Design nævner skrald i deres pressemeddelelser eller reklamemateriale.

»Der tales kun om vækst, købekraft og folkesundhed, men den bakteriefyldte pose under vasken bliver aldrig omtalt fra talerstolen i Folketinget. Hvor ser du en fyldt skraldepose på IKEAs hjemmeside? Der er lutter grønne planter, beige facader, en smart, lille metaldims til 13 kroner og ufatteligt billige servietter. Man kunne kalde det en undladelsessynd, men man kunne også kalde det bevidst vildledning.«

RokokoPosten har forsøgt at kontakte statsminister Lars Løkke Rasmussen, Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, IKEA og JKE Design, men ingen ønsker at udtale sig. Kjærsgaard påpegede dog, at »hvis der overhovedet er nogen sandhed i den påstand, bør man kigge under vasken i de muslimske miljøer«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.